15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAstazi, cativa fulgi prin est si sud-est

Astazi, cativa fulgi prin est si sud-est

In tara. Vreme rece. In estul si sud-estul tarii, izolat ninsori slabe. Vant cu unele intensificari in Delta Dunarii. Maxime -6…4°C; minime -12…-2°C, mai scazute in zonele depresionare. Local, ceata asociata cu depunere de chiciura. Presiunea atmosferica, in crestere.

Zapada la munte. Predeal – 29 cm, Semenic – 115 cm, Stana de Vale – 45 cm, Vladeasa – 18 cm, Paltinis – 52 cm, Iezer – 14 cm, Sinaia 1500 – 76 cm, Cuntu – 83 cm, Vf. Omu – 85 cm, Ceahlau Toaca – 41 cm, Parang – 42 cm, Lacauti – 92 cm, Vf. Cristianu Mare – 89 cm.

Maine, frig si ceata

In tara. Vreme rece in cea mai mare parte a tarii. In regiunile extracarpatice, izolat ninsori slabe. Local, ceata asociata cu depunere de chiciura. Vant cu unele intensificari in Delta Dunarii si pe litoral. Maxime -5…5°C; minime -13…-3°C, mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, in continua crestere usoara.

Comentariul specialistului

Atat astazi, cat si in urmatoarele zile, vremea in tara noastra va fi rece, ca urmare a unui continuu aport de masa rece, determinat de orientarea circulatiei aerului dinspre nord/nord-est. Totodata, un brau de presiune atmosferica ridicata se realizeaza intre un anticiclon de origine scandinava si un altul est-european, incat precipitatiile aproape ca vor lipsi, fulguieli izolate fiind de asteptat in principal in sud-est. Acest regim termic scazut se va mentine cel putin pentru prima jumatate a saptamanii care urmeaza.

In Europa, frig si ploi

Vremea va fi in general inchisa in vestul teritoriului european, unde local vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie. In restul continentului, vremea va fi predominant frumoasa, dar rece, cu ceata in orele diminetii si precipitatii slabe, sub forma de ninsoare, indeosebi in est.

Cele mai citite

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...

„M-am declarat vinovat de jurnalism”, spune Julian Assange, fondatorul Wikileaks

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți că a fost eliberat după ani de încarcerare doar pentru că s-a declarat vinovat de a face...

Andres Iniesta se retrage din fotbal la 40 de ani!

Legendarul mijlocaș al Barcelonei, Andres Iniesta, își va anunța retragerea oficială din fotbalul profesionist pe 8 octombrie, la vârsta de 40 de ani. După o...
Ultima oră
Pe aceeași temă