19.8 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAşii tenisului constănţean

Aşii tenisului constănţean

Retragerea lui Andrei Pavel nu a dus la moartea tenisului constănţean, acesta având în continuare doi reprezentanţi de marcă, Horia Tecău şi Simona Halep.

O dată cu retragerea din activitate a celui mai bun tenisman român de la Ilie Năstase, constănţeanul Andrei Pavel, se credea că sportul alb va muri la Constanţa. Nu a fost aşa, pentru că oraşul de la malul mării şi-a găsit doi reprezentanţi de marcă. Horia Tecău este cel mai bine poziţionat jucător român în ierarhiile mondiale, în timp ce tânăra Simona Halep, la nici 19 ani, a pătruns în primele 100 de jucătoare ale lumii.

În ceea ce îl priveşte pe Horia Tecău, acesta a reuşit să mai facă doi paşi în încercarea sa de a ajunge printre cei mai buni 20 de jucători de dublu ai lumii. Victorios la Bastad, Tecău a reuşit să facă un salt de două poziţii în clasament şi acum se află pe locul 24, cu 3.064 de puncte.

Devenit profesionist în 2003, cariera constănţeanului a explodat efectiv în acest an. Încă din startul sezonului, Tecău şi-a arătat forma bună, reuşind să se impună la Auckland. Au urmat alte două succese, la Casablanca şi s’Hertogenbosch pentru ca apoi să dispute prima sa finală de Mare Şlem, la Wimbledon. Înfrângerea de pe tărâm englez nu l-a demoralizat pe Tecău, acesta reuşind să îşi revină şi să se impună, la finalul săptămânii trecute, la Bastad, în Suedia.

Simona Halep, la primul său an în circuitul WTA, a reuşit să crească în jumătate de an cât altele în zece. Aceasta a reuşit un parcurs de excepţie în 2010, punctul culminant fiind finala jucată la Fes, în Maroc. Reuşitele sportivei legitimate la CS Mamaia Idu şi LPS Nicolae Rotaru au propulsat-o pe tânăra jucătoare constănţeană în primele 100 de jucătoare ale lumii. Mai exact, Halep ocupă locul 96 şi aspiră la poziţii din ce în ce mai bune. Săptămâna aceasta, Simona Halep participă la turneul de la Gastein, Austria, acolo unde a reuşit deja să treacă de primul tur. Halep a reuşit să treacă în primul tur de sportiva din Cehia Renata Voracova, scor 7-5, 6-2.  

Tecău vrea la Turneul Campionilor

Desele apariţii ale constănţeanului Horia Tecău în fazele superioare ale competiţiilor majore l-au adus pe acesta în pragul unei calificări spectaculoase la Turneul Campionilor. După victoria de la Bastad, Tecău şi partenerul său, suedezul Robert Lindstedt, au avansat până pe locul şase în clasamentul celor mai bune dubluri ale lumii. Acest lucru le asigură celor doi biletele pentru Turneul Campionilor ce se va desfăşura în perioada 21-28 noiembrie şi unde vor participa cele mai bune opt perechi din lume.

6 finale au jucat constănţenii în 2010, Tecău reuşind să apară şi în ultimul cat al unui turneu de Mare Şlem, la Wimbledon.

Cele mai citite

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă