13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAshenafi Erkolo, alergătorul Clujului

Ashenafi Erkolo, alergătorul Clujului

Un etiopian poate deveni, lejer, imaginea Maratonului Internaţional de la Cluj-Napoca. Organizată pentru a doua oară, întrecerea din Ardeal a fost câştigată tot de Ashenafi Erkolo, la fel ca şi prima ediţie, din 2011. Africanul a trecut linia de sosire de pe Cluj Arena cu timpul de două ore şi 26 de minute, performanţă mai slabă cu patru minute faţă de cea reuşită anul trecut. Erkolo, care s-a ales şi cu un premiu de 3.000 de lei, nu a avut nici o problemă în a se impune în întrecerea de maraton şi a devenit marele favorit şi la competiţia din 2013. El a fost urmat în clasament de un sportiv din Ungaria, iar pe trei a terminat românul Miklos Arthur.

Comparaţie cu Londra

La maratonul clujean au luat startul peste 1.000 de sportivi din aproape 30 de ţări, care au avut de ales între cinci probe, printre care şi una de copii. Întrecerea din capitala Transilvaniei a fost organizată în aceeaşi zi cu maratonul din capitala Angliei, Londra, una dintre cele mai importante competiţii de profil din lume. Pe marginea Tamisei au alergat peste 35.000 de sportivi, iar învingător a ieşit tot un african, kenyanul Wilson Kipsang. Ca o comparaţie, atât la Cluj, cât şi la Londra distanţa de alergare a fost aceeaşi, puţin peste 42 de kilometri, însă învingătorul din România a trecut linia de sosire cu un timp mai slab cu peste 20 de minute faţă de campionul din Anglia.

 

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă