» Secretele picturii in acrilic sunt dezvaluite, de la profesor la "elev", intr-un mod inedit.
» Lectia de pictura, ce cuprinde sase pasi, poate fi experimentata chiar si de un necunoscator.
Regulile pe care arta le impune nu sunt imposibil de inteles si, odata respectate, pot transforma orice iubitor de frumos in artist. Elisabeta Volcu, profesoara de pictura, desen, modelaj, istoria artelor si educatie vizuala din Braila, a postat pe internet o lectie cu titlul "si tu poti picta un portret in acrilic", in care sunt prezentate materialele, instrumentele si etapele care trebuie parcurse pentru realizarea unui portret in acrilic. "Inainte de a incepe, priviti cu atentie modelul. Cautati cu ochii mintii trasaturile particulare si depistati elementele care ies in evidenta. Incercati apoi sa depistati starea sufleteasca in care se afla persoana respectiva, fiindca, in final, expresia este aceea care da viata portretului. Un chip perfect desenat, dar fara expresie nu are valoare artistica, in timp ce un portret din care iese stralucirea interioara va va atrage atentia", scrie pe site profesoara Elisabeta Volcu.
Un sfat de care trebuie sa tina seama cei care doresc sa realizeze un portret in acrilic este acela de a avea grija sa spele intotdeauna pensulele cu apa in timpul lucrului. "Daca amestecati culoarea cu multa apa, veti obtine un efect transparent, de acuarela, al lucrarii. Daca asterneti culoarea cu multa pasta, veti avea un portret asemenea celor pictate in ulei. Culorile acrilice sunt foarte versatile, utilizandu-se in tehnici mixte cu pasteluri, carbune, tus, penita, iar in ele se pot amesteca materiale precum nisip, orez", se arata in lectie. Elisabeta Volcu a mai spus ca si-ar fi dorit ca lectia sa fie insotita si de un suport video, astfel incat orice persoana sa poata afla de la un specialist cum poate picta. "Am inceput cu acrilic si urmeaza alte tehnici de pictura in ulei. De asemenea, am sugerat ca pe site sa se realizeze si o galerie virtuala cu lucrarile artistilor plastici", a completat Elisabeta Volcu.
Pe acelasi site, www.materiale-pictura.com, poate fi vizionata si galeria personala a Elisabetei Volcu, in care sunt abordate tehnici precum pictura in acuarela, tempera, tempera cu ou pe lemn – icoane, ulei pe panza – peisaje portrete, natura statica, compozitii abstracte, tus, penita, carbune si pastel.
» O profesoara de pictura de la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" din Braila ofera gratuit pe internet, pe site-ul www.materiale-pictura.com, o lectie de pictura in acrilic.
» Elisabeta Volcu mai prezinta si o galerie personala in care sunt abordate tehnici precum pictura in acuarela, compozitii abstracte, tus, penita, carbune si pastel.