17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialARO are permisiunea de a fi comercializat pe piata SUA

ARO are permisiunea de a fi comercializat pe piata SUA

Autoritatile federale americane au acordat constructorului auto american Cross Lander USA Inc. (firma care detine pachetul majoritar de actiuni ARO) permisiunea de a vinde in SUA o varianta de ARO fara air bag-uri pana in luna mai 2008, informeaza AP.
Administratia Nationala pentru Siguranta Circulatiei pe Soselele din SUA (NHTSA) a facut o exceptie pentru Cross Lander USA Inc., sustinand ca in caz contrar firma putea da faliment. Grupul pentru protectia consumatorilor „Public Citizen” a militat impotriva unei astfel de decizii, deoarece in opinia sa autovehiculele fara air bag-uri sunt periculoase pentru consumatori. NHTSA a estimat ca in perioada stabilita Cross Lander USA ar urma sa vanda maxim 9.000 de autovehicule in SUA.
Cross Lander USA a anuntat ca in 2004 a inregistrat pierderi de cinci milioane dolari. Firma intentioneaza sa comercializeze modelul Cross Lander 244X la un pret de 20.000 dolari.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă