19.8 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialArhiepiscopia Argeşului va aduce LUMINĂ. A cumpărat microhidrocentrala “Călugăriţa”

Arhiepiscopia Argeşului va aduce LUMINĂ. A cumpărat microhidrocentrala “Călugăriţa”

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a intrat pe piaţa energiei regenerabile din România, cumpărând o microhidrocentrală.

Obiectivul se numeşte Călugăriţa şi este situat în bazinul râului Valea lui Stan (județul Argeș).

Microhidrocentrala a fost cumpărată de Arhiepiscopia din Curtea de Argeş de la Societatea Hidroelectrica S.A., în urma unei licitaţii.

Conform unui anunţ postat de Hidroelectrica, această societate a scos la vânzare, în iulie 2015, un număr de 25 de microhidrocentrale. Acestea sunt hidrocentrale cu putere instalată redusă  (sub 10 MW) şi sunt denumite, în limbaj tehnic, CHEMP (complex hidroenergetic de mică putere).

Potrivit anunţului Hidroelectrica, preţul de pornire a licitaţiei, pentru CHEMP Călugăriţa, a fost de 1.706.300 de lei.

Una dintre clauzele impuse participanţilor la licitaţie a fost ca, timp de cel puţin cinci ani după achiziţia microhidrocentralelor, cumpărătorul “să asigure continuitatea activității de producere a energiei electrice”.

Drept urmare, Arhiepiscopia Argeşului va deveni producător de energie electrică.

Citeşte şi:  FOTO. FLOTA VERDE a Statelor Unite va fi ÎMPINSĂ DE VÂNT

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Lista firmelor și asociațiilor care vor oferi cursuri de formare profesională la Start-Up Nation

Până pe 30 septembrie, la ora 20:00, un total de 177 de societăți comerciale și asociații specializate în formare profesională s-au înregistrat pentru a...

Fidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Donatorii de sânge primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic Ministrul de Finanțe, Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă