17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialArgeş: Incendiul izbucnit la Muzeul Goleşti, provocat de îngrijitoarea şcolii din vecinătate

Argeş: Incendiul izbucnit la Muzeul Goleşti, provocat de îngrijitoarea şcolii din vecinătate

Incendiul izbucnit, marţi, la Muzeul Goleşti, din judeţul Argeş, a fost provocat de îngrijitoarea şcolii aflate în vecinătatea complexului muzeal, care a dat foc unor resturi menajere în curtea unităţii de învăţământ, poliţiştii întocmind pe numele femeii dosar penal pentru distrugere din culpă.

Cauza incendiului este focul deschis făcut în curtea şcolii „Radu Golescu”, aflată în apropierea muzeului, de către îngrijitoarea şcolii care a vrut să ardă nişte resturi menajere, flăcările extinzându-se la vegetaţia uscată din vecinătate şi provocând scântei care au ajuns la învelitoarea din şindrilă a clădirii administrative a secţiei de istorie a complexului muzeal Goleşti, transmite corespondentul Mediafax.

Poliţiştii au întocmit pe numele femeii dosar penal pentru comiterea infractiunii de distrugere din culpă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, pompierii au intervenit cu rapiditate pentru stingerea incendiului izbucnit la clădirea din cadrul Complexului Muzeal Naţional al Pomiculturii şi Viticulturii Goleşti, din oraşul Ştefăneşti.

„S-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi pentru evacuarea şi salvarea obiectelor aflate în interiorul clădirii, respectiv expoziţie foto-documentară, depozitată pentru reorganizare şi actualizare, obiecte de mobilier şi vase de ceramică. Acest corp de clădire nu era deschis publicului, aflându-se în proces de reamenajare şi nu face parte din patrimoniul monumentelor istorice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, lt. Mădălina Epure.

Potrivit sursei citate, în incendiu au ars aproximativ 400 de metri pătraţi de acoperiş şi au fost uşor degradate obiecte de mobilier vechi şi vase de ceramică.

„Cauza incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis din curtea Şcolii «Radu Golescu» din vecinătate, foc făcut de îngrijitoarea şcolii pentru distrugerea resturilor menajere provenite din activitatea unităţii de învăţământ. Acesta s-a extins la vegetaţia uscată din vecinătate, care a provocat scântei ascensionale, acestea ajungând la învelitoarea din şindrilă a construcţiei în cauză”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arges.

La faţa locului s-a deplasat şi echipa operativă din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti, ocazie cu care a constatat că acoperişul clădirii cu expoziţia de istorie a Muzeului Goleşti, aflat în partea de vest, era în flăcări.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că T.F.S., de 42 ani, din Ştefăneşti, femeie de serviciu la Scoala Generală Goleşti, a dat foc la gunoiul aflat în curtea instituţiei de învăţământ, care a ars necontrolat, focul propagându-se la Muzeul Goleşti. Lucrători din cadru ISU Argeş au localizat şi stins incendiul, în urma căruia a fost distrus doar acoperişul, nefiind afectate bunurile din interiorul clădirii, şi nici alte clădiri din incinta muzeului. Imobilul nu face parte din patrimoniul cultural naţional. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de distrugere din culpă”, se arată în comunicatul IPJ Argeş.

Cele mai citite

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. România, pe locul II în Europa

Elevii români au obținut patru medalii, inclusiv una de aur, la Olimpiada Internațională de Informatică desfășurată în Egipt, România clasându-se pe locul 8 la...

Servicii medicale gratuite pentru câinii și pisicile aflate pe străzile din Capitală

Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, a încheiat un parteneriat benefic pentru comunitate cu organizația internațională de protecție a animalelor Humane Society International/Europe....

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. România, pe locul II în Europa

Elevii români au obținut patru medalii, inclusiv una de aur, la Olimpiada Internațională de Informatică desfășurată în Egipt, România clasându-se pe locul 8 la...
Ultima oră
Pe aceeași temă