13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecial"Ar trebui ca toti sa ne tragem cate un glont in cap!"

„Ar trebui ca toti sa ne tragem cate un glont in cap!”

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a anuntat ca este posibil ca echipa nationala sa nu mai poata disputa meciurile de pe teren propriu in Romania, deoarece nici un stadion nu indeplineste criteriile impuse de UEFA. „Am auzit ca echipa nationala s-ar putea sa nu joace in Romania, aviz premierului si celor responsabili, pentru ca nu avem nici un stadion competitiv sa jucam in preliminariile Euro 2008. Nici unul din Romania nu indeplineste conditiile. UEFA ne-a dat niste criterii, iar domnul Viorel Duru (n.r. – directorul Departamentului Licente din cadrul FRF) ne-a spus ca nu exista nici un stadion competitiv”, a declarat Dragomir.

„Acasa” printre straini

Dumitru Dragomir a precizat ca, in aceste conditii, se vor alege stadioane din alte tari. „Atunci o sa alegem Viena, Budapesta, unde sa joace echipa Romaniei. O sa fim de rasul omenirii daca nu am putut sa facem in 15 ani macar un stadion, unul singur, pentru echipa nationala. Am fi primii din lume. E posibil asa ceva?”, a adaugat Dragomir.
Presedintele LPF s-a plans de situatia Stadionului National din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu”. „Eu o spun de 14 ani, de cand sunt la FRF si LPF, m-am plimbat cu fostul prim-ministru pe stadionul National, a spus ca in decurs de doi ani il termina. Acum l-a terminat definitiv! S-a terminat gazonul, am vazut. Exista un buget la Primaria Capitalei pentru acest stadion. Vrem stadion, ca drumuri n-avem si ne mai chinuim. Cand vom intra in UE or sa ne intrebe si de infrastructura”, a precizat Dragomir.
Intrebat cum o sa fie cand Romania va juca in alta tara meciurile de pe teren propriu, Dumitru Dragomir a spus: „Ar trebui ca toti cei care am fost in conducerea fotbalului si a acestei tari sa ne tragem cate un glont in cap. In schimb, nu ne cere nimeni norme pentru selectionata ligii, o sa jucam la Poplaca sau la mine la Balcesti”.

Apel la presa

Dragomir crede ca ar trebui ca presa sa intervina pentru ca situatia sa fie rezolvata. „Presa este mai tare ca Parlamentul si trebuie facut un scandal mediatic, doar-doar i-om urni pe guvernanti pentru a finanta realizarea unui stadion pentru nationala”, a mentionat presedintele LPF.
Dumitru Dragomir a facut referiri si la oferta anuntata anul trecut de Mircea Sandu, care a spus ca un om de afaceri l-a informat ca va investi 100 milioane de dolari in patru stadioane in Romania. „Era o propunere, dar eu de propuneri din astea din strainatate sunt satul. Tot aud ca vin americanii, insa, cand vin, vin pe interes, ca sa ne ia fabricile, bancile, pamanturile, dar si atunci le iau si fug cu banii”, a adaugat Dragomir.

Nu din 2008, ci din 2010…

Directorul Departamentului de Licente din cadrul Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Viorel Duru, a declarat, dupa sedinta Comitetului Executiv, ca stadioanele de fotbal din Romania sunt cu 25-30 de ani in urma celor din strainatate. „Stadioanele noastre au maxim doua stele. Spre exemplu, stadionul "Steaua" este impracticabil din punctul de vedere al gazonului, desi are celelalte dotari, stadionul "Lia Manoliu" are terenul de joc, dar nu tribunele sau dotari precum instalatiile sanitare, parcarile sau tribunele acoperite”, a spus Duru.
Intrebat daca este posibil ca nationala sa nu joace in Romania meciurile de pe teren propriu din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2008, asa cum a anuntat presedintele LPF, Dumitru Dragomir, Duru declarat ca nu poate sa faca o asemenea apreciere. „Este clar ca ne trebuie un stadion national bine dotat. "Lia Manoliu" este prost dotat, se poate juca, dar nu reprezinta imaginea unei tari in dezvoltare. Este necesar sa se investeasca masiv, altfel nu mai putem face performanta”, a completat oficialul federatiei. Duru a precizat ca UEFA doreste ca, incepand cu anul 2010, sa poata clasifica stadioanele la fel ca hotelurile, cu un numar de stele cuprins intre unu si cinci. „Eu am spus ca pentru competitii ca Liga Campionilor sau Campionatul European ar trebui ca stadioanele sa aiba patru-cinci stele. In acest moment, nu exista un stadion in tara care sa indeplineasca acest criteriu”, a adaugat Viorel Duru.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă