18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAproximativ 10.000 de libieni au fugit în ultimele zece zile în Tunisia...

Aproximativ 10.000 de libieni au fugit în ultimele zece zile în Tunisia – ONU

Aproximativ 10.000 de libieni au fugit în ultimele zece zile din regiunea muntoasă situată în vestul Libiei, îndreptându-se spre sudul Tunisiei, în zona Dehiba, a anunţat marţi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), citat de AFP.

„UNHCR a constatat că un număr tot mai mare de refugiaţi libieni sosesc în Tunisia din regiunile muntoase din vest”, a explicat în cursul unei conferinţe de presă, la Geneva, un purtător de cuvânt al agenţiei ONU, Andrej Mahecic.

„La sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 6.000 de libieni au sosit în regiunea Dehiba, în sudul Tunisiei. În total, estimăm că 10.000 de libieni au traversat (frontiera) în această regiune, în cursul ultimelor zece zile”, a adăugat el.

Acest număr ar putea fi mai mare, estimau duminică surse umanitare, potrivit cărora peste 12.000 de persoane, între care numeroşi berberi, au fugit din cauza luptelor dintre forţele loiale liderului libian Muammar Kadhafi şi rebeliune.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă