21.2 C
București
vineri, 6 septembrie 2024
AcasăSpecialApple anihilează graniţele cu România: din 24 iunie se dă liber la...

Apple anihilează graniţele cu România: din 24 iunie se dă liber la iPad2

Au rămas mai puţin de şase ore până la momentul mult-aşteptat de pasionaţii de tehnologie: lansarea iPad2 în România.

iPad 2 este cea de-a doua generaţie a device-ului revoluţionar produs de Apple. Acesta se diferenţiază printr-un design complet nou, cu o treime mai subţire şi cu 15% mai uşor decât originalul iPad, în timp ce păstrează acelaşi display impresionant LCD de 9,7 inci cu fundal LED.

iPad 2 funcţionează cu noul processor Apple dual-core A5, ce permite performanţe ultra-rapide şi o grafică uimitoare şi include două camere: una frontală, VGA, pentru FaceTime şi Photo Booth, şi una principală, care înregistrează videoclipuri HD 720p, aducând pentru prima data inovatoarea opţiune FaceTime utilizatorilor de iPad. Deşi este mai subţire, mai uşor, mai rapid şi are mai multe opţiuni, iPad 2 continuă să susţină aceeaşi durată de viaţă a bateriei de până la 10 ore, cu care utilizatorii s-au obişnuit deja.

 

Veştile bune nu se opresc aici: viitorul model va avea Retina Display

Urmatorul model de iPad va fi dotat cu Retina Display, în locul ecranului Super Plain cu care este echipat în prezent iPad 2, notează site-ul tech2.in.com. Zvonurile spun că noul tip de iPad este testat în acest moment, iar unele speculaţii mai vechi susţin că va avea o rezoluţie de 4 ori mai mare (2048 x 1536). Acest lucru este posibil datorită graficii ultimului tip de soft, iOS 5 SDK.

Următoarea generaţie de iPad este aşteptată să apară în toamna acestui an. Totusi, faptul că lansarea unui nou tip de iPhone este în plan, dar nu a fost anunţat la WWDC (The Apple Worldwide Developers Conference) sugerează că este posibil ca noul model de iPad să nu fie lansat în 2010.

Ţinând cont de rivalitatea dintre Samsung şi Apple, este posibil ca Samsung să lanseze o tabletă dotată cu Retina Display, înaintea celor de la Apple. Samsung produce display-uri pentru compania lui Steve Jobs, însă s-ar putea să se hotărască să acţioneze pe cont propriu şi să lanseze o nouă generaţie de Galaxy Tab care să fie echipată cu Retina Display. Atunci când s-a lansat iPad 2 existau zvonuri că acesta are un ecran de înaltă rezoluţie, dar acest lucru s-a dovedit a fi fals.

Şi despre noul iPhone au început să apară speculaţii. Acestea sugerează că noul tip de telefon ar putea fi lansat la un eveniment al companiei Apple, care va avea loc în luna septembrie şi unde, de obicei, se expun iPod-uri. 4S-ul va fi construit pe platforma iPad2 şi va avea, la fel ca şi modelul precedent, un procesor A-5 şi o camera mai performantă.

Cele mai citite

Planșeul din Piața Unirii intră în reconstrucție totală

Nicușor Dan nu vrea să închidă circulația în zona Piața Unirii, în timp ce primarul sectorului 4 este de altă părere Lucrările de la planşeul...

Despărțire cu lacrimi! Di Maria s-a retras de la naționala Argentinei

Angel Di Maria s-a despărțit cu mari emoții de naționala Argentinei. Angel Di Maria a jucat ultimul său meci pentru naționala Argentinei în finala Copei...

Raportul Curții de Conturi pe 2023: prejudicii totale de 277 milioane lei

În 2023, Curtea de Conturi a României a identificat prejudicii totale de 277 de milioane de lei în urma misiunilor de audit efectuate. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă