17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialAPM Braila, pe un "butoi cu pulbere"

APM Braila, pe un „butoi cu pulbere”

Conflictul dintre angajati si conducerea Agentiei de Protectia Mediului Braila pare sa se fi acutizat dupa incidentul informatic de saptamana trecuta.
Pret de cateva ore, activitatea a fost intrerupta, iar biroul in care se afla serverul retelei informatice a fost sigilat, conducerea motivand aceasta masura prin faptul ca s-ar fi patruns ilegal si s-ar fi operat modificari in programul contabilitatii, lucru care ar genera greselile de calcul al salariilor si contributiilor la stat. Ancheta desfasurata la Agentia de Protectia Mediului Braila, in data de 5 martie a.c., la cererea conducerii, de catre firma furnizoare a programului de contabilitate, a dus la concluzia ca "datele informatice nu au fost afectate, la modul de pierdere sau distrugere a lor", lucru aratat in procesul-verbal nr. 856 din 5 martie a.c. In acest context, salariatii considera ca evenimentul a fost o diversiune a conducerii, pentru a abate atentia de la nemultumirile existente in unitate, legate de calculul salariilor si acordarea sporurilor si a salariilor de merit.
"In opinia mea, aceste diversiuni au ca scop intimidarea personalului pentru a renunta la demersurile facute. De altfel, actiunea de intimidare a fost declansata inca de la debutul acestor actiuni, colegi din APM fiind amenintati ca vor fi dati afara fie la prima restructurare, fie prin alte metode", a declarat Viorel Tarachiu, consilier IT.

Nemultunirea angajatilor a aparut o data cu intrarea in posesia unor copii de pe statele de plata pe luna ianuarie 2008, precum si a listelor cu premiile si stimulentele aferente aceleiasi luni, facute pe criterii considerate inechitabile. Tensiunile acumulate in ultima perioada la Agentia de Protectia Mediului Braila au culminat in data de 15 februarie cu un protest spontan al angajatilor, care au solicitat clarificari din partea conducerii. "Urmare a nemultumirilor personalului din subordine create de faptul ca nu exista transparenta in acordarea unor drepturi banesti si a altor sporuri, a modului de acordare de ore suplimentare, precum si a altor nemultumiri legate de incalcarea art. 28 din Statutul Functionarului Public dreptul al informare, personalul angajat din APM va solicita clarificari cu privire la problemele semnalate", se arata in petitia semnata de 40 de salariati. Demersurile angajatilor au continuat la Prefectura, deoarece nu a existat reactia asteptata din partea conducerii, insa nici la acest nivel nu s-a reusit o mediere a conflictului.   
Nemultumirea angajatilor persista intrucat conducerea APM nu a demarat o ancheta pentru verificarea celor semnalate cu privire la activitatea contabila, fapt care nu face decat sa intretina suspiciunile aparute.

Cele mai citite

Dosar penal după ce o poartă metalică de pe un teren de sport a căzut peste un copil

Polițiștii din Alba au deschis un dosar penal după un incident petrecut pe terenul de sport al unei școli din Alba Iulia, unde o...

Un vagon al unui tren de marfă cu cereale a deraiat la ieșirea din stația Valu lui Traian

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară...

Nicolae Ciucă susține dezvoltarea mediului rural prin atragerea de investiții

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine că mediul rural este în continuare plin de oportunităţi şi orice localitate poate să se dezvolte, cu condiţia să...
Ultima oră
Pe aceeași temă