13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialApel la sentinta lui Mischie

Apel la sentinta lui Mischie

– Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a atacat sentinta pronuntata de Judecatoria Deva referitoare la condamnarea sa la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj a declarat apel la sentinta pronuntata de Judecatoria Deva in dosarul in care a fost condamnat pentru nereguli la regimul vamal. Sentinta a fost atacata si de Statul Roman, prin ANAF, iar procesul se afla pe rolul Tribunalului Hunedoara cu termen la data de 12 mai.

Fostul baron local de Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosirea de acte falsificate la autoritatea vamala. Instanta a pronuntat o pedeapsa similara pentru inselaciune si inca un an de inchisoare cu suspendare, pentru fals in declaratii. In plus, fostul presedinte al CJ Gorj a fost obligat la plata sumei de 32.659,6 lei cu titlu de despagubiri catre ANAF si Biroul Vamal Targu Jiu si cheltuieli judiciare de 1.000 de lei. Mischie a fost acuzat de Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj ca a falsificat mai multe documente pentru a beneficia de scutirea de taxe vamale pentru doua autoturisme. Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, in 2001, cand era presedintele Consiliului Judetean Gorj, el a infiintat o societate comerciala in localitatea Matasari, cu statut de zona defavorizata, dar in realitate nu a desfasurat activitati in zona si nici nu a avut angajati din Matasari, asa cum prevedea legea.

Condamnarea pronuntata recent de Judecatoria Deva este cea de a treia primita pana acum de baronul de Gorj. Nicolae Mischie mai are in prezent o condamnare definitiva de un an cu suspendare pentru contrabanda cu arme, sentinta pronuntata de magistratii Curtii de Apel Craiova. In vara anului 2007, el a primit o condamnare de patru ani de inchisoare cu suspendare, sentinta nedefinitiva, pentru fapte de coruptie. In acel dosar, Mischie a fost trimis in judecata de procurorii DNA in urma unui autodenunt al omului de afaceri Clement Mocanu.

STRAMUTARE
Procesul se judeca la Curtea de Apel Timisoara, dupa ce Mischie a cerut stramutarea acestuia. Condamnarea de un an a ramas definitiva, astfel ca decizia instantei din Deva privind acordarea unei noi condamnari cu suspendare a starnit reactii dure, in conditiile in care, conform legilor in vigoare, o persoana nu poate primi doua condamnari mai mari de un an cu suspendare. Nicolae Mischie este proaspatul lider al PNG Gorj, dupa ce ani de zile a fost exponentul PSD in judet.

Cele mai citite

FCSB anunță noua țintă! Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Andrei Vlad

Patronul FCSB, Gigi Becali, a confirmat transferul portarului ceh Lukas Zima (30 de ani) pentru iarnă, acesta urmând să vină de la Petrolul Ploiești. FCSB...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Costin Amzăr, împrumut surpriză la Al Nasr Dubai!

Dinamo a anunțat împrumutul lui Costin Amzăr la Al Nasr Dubai, echipa din Emiratele Arabe Unite, și pregătește deja un înlocuitor de top. Costin Amzăr,...
Ultima oră
Pe aceeași temă