22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialApa si drumuri pentru locuitorii din Seimeni

Apa si drumuri pentru locuitorii din Seimeni

» In localitatile Dunarea si Seimeni se lucreaza la forarea unor puturi si extinderea retelei de apa potabila cu 15 kilometri.

» Drumul dintre cele doua sate va fi din nou accesibil tuturor mijloacelor auto.

» Cele trei camine culturale din comuna vor fi reabilitate.

dupa multe interventii si asteptari, locuitorii comunei Seimeni vor beneficia de doua investitii importante. Este vorba de reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila si modernizarea drumului care leaga localitatile Dunarea si Seimeni. Prima dintre ele se deruleaza in baza unui program guvernamental, inceput inca de anul trecut. Conform proiectului, la Seimeni s-a forat un put si se lucreaza la un bazin de captare si la o retea de aductiune in lungime de patru kilometri. La dispozitia celor 900 de locuitori din Dunarea (asezare amplasata in apropierea fluviului omonim, unde paradoxal oamenii s-au confruntat intotdeauna cu o acuta criza de apa) vor avea la dispozitie doua puturi forate, un bazin de captare, o statie de clorinare si o conducta care se intinde pe 11 km. Cea de-a doua problema se refera la modernizarea caii de acces intre cele doua localitati mai importante din comuna, Seimeni si Dunarea. Cu bani de la Consiliul Judetean au fost reparati si asfaltati 500 de metri liniari si urmeaza sa suporte aceleasi operatiuni inca un km.
Pentru aceasta se va insista pe gasirea de noi surse de finantare, mai ales ca nici anul viitor bugetul local nu va fi cu mult mai mare decat cel din 2007. Administratia publica locala mizeaza pe atragerea unor investitori puternici, pe noi programe guvernamentale, dar mai ales pe accesarea unor fonduri europene pentru care se lucreaza la mai multe proiecte.

Lucrari de interes public

"Pe agenda de lucru a primariei sunt trecute mai multe lucrari de interes public. Una dintre ele se refera la reabilitarea caminelor culturale din Dunarea, Seimeni si Seimenii Mici. Pentru toate acestea s-au facut deja studii de fezabilitate si urmeaza sa fie stabilite sursele de finantare. scoala din Seimeni, cu clasele I-IV, va intra in reparatii, pentru care s-au repartizat 1,5 miliarde lei vechi".

Lucian Blaj, primarul localitatii Seimeni

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă