ANSVSA a anunţat că în perioada 3 – 14 octombrie a depistat prezenţa bacteriei Escherichia Coli (Ecoli) în zece probe prelevate dintr-un supermarket din Gorj şi din trei abatoare din Vâlcea, Sibiu și Timiş.
Potrivit unui comunicat transmis marți, este vorba de o probă recoltată din produsul carne tocată vită, aflat într-un supermarket din județul Gorj, de trei probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Vâlcea, de alte trei probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Sibiu şi de trei probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un alt abator din judeţul Timiş.
"În perioada 03.10.2016 – 14.10.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 96 probe, din următoarele categorii de produse carne (sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, mici vită oaie, carne tocată vită, pastramă oaie afumată, carne tocată mânzat, carnaţi proaspeţi); lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, caş vacă, brânză telemea, caşcaval, brânză de capră)", arată un comunicat al ANSVSA.
Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.