22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialANPC: 15.000 de lei amendă pentru ştrandul din Reghin

ANPC: 15.000 de lei amendă pentru ştrandul din Reghin

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat marţi că autoritatea va amenda cu până la 15.000 lei ştrandul din Reghin (judeţul Mureş), unde 14 copii au fost intoxicaţi duminică cu hipoclorit de sodiu, informează NewsIn.

Constantin Cerbulescu a precizat că, în urma controlului comisarilor ANPC, s-a descoperit că ştrandul era în regulă cu toate autorizaţiile, dar că, în afară de clorinarea făcută deja, la ştrandul respectiv a mai fost adăugată ulterior o cantitate de clor în bazin.

Cei 14 copii ajunseseră la spitalul din Reghin duminică seara, după ce au intrat în contact cu o substanţă folosită la sterilizare. O parte dintre ei au fost trimişi la Târgu Mureş, după ce medicii au apreciat că starea lor este mai gravă. Copiii sunt în prezent externaţi, după ce starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit.

Potrivit primelor informaţii, copiii s-au intoxicat după ce angajaţi ai ştrandului au turnat hipoclorit de sodiu în pompa de apă pentru a o steriliza. Pompa fiind defectă, întreaga cantitate de substanţă toxică a ajuns în bazinul în care erau copiii. Autorităţile locale au declarat, duminică seara, că ştrandul este deschis din luna iunie şi că nu s-au mai confruntat cu o problemă asemănătoare.

Cazul se află în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, care a anunţat, luni, că primele analize efectuate pe mostre de apă din bazinele ştrandului arată valori normale ale clorului. Ştrandul a fost închis pentru verificări.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă