13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialANI: Trei primari, în conflict de interese administrativ şi penal

ANI: Trei primari, în conflict de interese administrativ şi penal

Trei primari din judeţele Suceava, Gorj şi Argeş se află în conflict de interese în materie administrativă şi penală, arată Agenţia Naţională de Integritate, într-un comunicat remis redacţiei.

Dumitru Corjuc, primarul comunei Ipoteşti, judeţul Suceava, se află în conflict în materie administrativă, după ce a semnat acte prin care nora lui a fost numită consilier juridic şi, ulterior, secretar al comunei.

Citeşte şi: Iaşi: Secretarul unei comune, anchetat de ANI

În cazul lui Corjuc, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, pentru a cerceta faptele descoperite de ANI.

Şi Costel Iordache, primar al oraşului Turceni din judeţul Gorj, este cercetat de ANI pentru conflict de interese în materie penală, după ce a încheiat acte şi contracte între Primărie şi firme la care era asociat sau administrator, în valoare de aproximativ patru milioane de lei. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova cu privire la cazul lui Iordache.

Citeşte şi: Buzău: Primarul din Nehoiu, în conflict de interese penal

Ion Năftănăilă, primar al comunei Albeştii de Muscel, judeţul Argeş, este cercetat de ANI pentru conflict de interese în materie administrativă, pentru că, în perioada când era primar (mandatul 2008-2012) a încheiat un contract de concesiune cu Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri  Albeştii de Muscel, al cărei preşedinte era. Contractul, în valoare de aproximativ 460.000 lei, a fost plătită de sumă de A.P.I.A. pentru campaniile 2007-2008.

O persoană publică faţă de care ANI a constatat conflictul de interese nu mai are dreptul să ocupe o funcţie publică timp de trei ani de la data eliberării.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă