23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialANI: Patru funcţionari din Primăria Voluntari, declaraţi incompatibili

ANI: Patru funcţionari din Primăria Voluntari, declaraţi incompatibili

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că patru funcţionari din cadrul Primăriei Voluntari, judeţul Ilfov, se află în stare de incompatibilitate, deoarece au deţinut funcţii de adminstratori în societăţi comerciale sau asociaţii familiale, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, Camelia Spirea, referent în Primăria Voluntari, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 2005 – 2009, întrucât a deţinut şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul ‘Spirea Camelia Persoană Fizică Autorizată’.

Lucian Frunză, referent în cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii din subordinea Arhitectului şef la Primăria Oraşului Voluntari, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2008 – 2009, întrucât a deţinut şi funcţia de administrator în cadrul SC General Clean Wox SRL.

De asemenea, Simona Cristina Iordache, referent în Primăria Voluntari, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2003 – 2009, deoarece a îndeplinit şi funcţia de administrator la SC Monaco Com Impex SRL.

ANI mai transmite că Maria Mitroi Macoveanu, referent în cadrul Primăriei Voluntari, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2006 – 2009, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în cadrul asociaţiei familiale Macoveanu Melania – Valimar AF.

Potrivit art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, ‘Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoana fizică autorizată’.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Cele mai citite

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă