22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAngela Morosanu, campioana europeana de tineret

Angela Morosanu, campioana europeana de tineret

Atletismul romanesc a inregistrat rezultate foarte bune in week-end-ul trecut la capitolul tinere sperante, tinerii nostri rezprezentanti cucerind chiar in primele zile doua medalii de aur si una de argint.

Angela Morosanu a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de tineret (sportivi sub 23 de ani), care au avut loc la finalul saptamanii trecute la Debrecen (Ungaria), dupa ce a trecut prima linia de sosire in finala de la 400 de metri garduri, devansandu-le pe Irina Obedina (Rusia) si Zuzana Hejnova (Cehia). Timpul cu care Angela Morosanu a castigat proba reprezinta un nou record personal si i-a adus o data cu titlul continental si biletele de participare la Jocurile Olimpice de la Beijing de anul viitor. Aproape de podium a fost si Mihai Grasu la aruncarea discului. A ocupat locul cinci, cu o performanta de 56,71 metri. Mihai Grasu a aruncat discul la 56,71 metri din prima incercare, dar a aruncat apoi din ce in ce mai slab si a fost depasit de adversarii sai, in cele din urma incheind pe locul cinci.

Bianca Perie, campioana mondiala de juniori
Tot la finalul saptamanii trecute in cadrul Campionatelor Mondiale rezervate juniorilor, de la Ostrava (Cehia), Bianca Perie a cucerit titlul la aruncarea ciocanului. In finala, unde a intrat cu a cincea performanta, atleta in varsta de 17 ani a reusit o aruncare de 62,45 m la prima incercare, pe care si-a imbunatatit-o din a treia, cand a aruncat 64,61 m. Perie confirma astfel asteptarile specialistilor care o considera o demna urmasa a Mihaelei Melinte, fosta detinatoare a recordului mondial la aceasta disciplina. Tot la CM de juniori, Andreea Ionescu a cucerit medalia de argint la 400 de metri garduri.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă