0 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSpecialAngajatii Moldosin primesc salariile restante

Angajatii Moldosin primesc salariile restante

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui (AJOFM) va plati, prin fondul national de garantare, salariile restante ale celor 424 de fosti angajati de la Moldosin.

AJOFM Vaslui lucreaza la dosarul pentru plata creantelor salariale ce rezulta din contractele de munca  incheiate intre salariati si SC Moldosin SA Vaslui. In zilele imediat urmatoare, fiecare dintre cei 424 salariati cu drept de a primi restante salariale conform Legii nr. 200/2006 va primi acasa o dispozitie privind stabilirea cuantumului si plata creantelor ce se suporta din Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale.
Plata se va face prin Directia Regionala de Posta, care va distribui sumele fiecarui beneficiar  prin acelasi procedeu ca si indemnizatia de somaj. Suma totala pe care AJOFM o angajeaza pentru plata salariilor restante ale fostilor salariati de la SC Moldosin SA este de aproape 6,5 miliarde lei vechi, in conditiile in care salariul mediu brut pe economie in luna ianuarie 2007, cand a fost deschisa procedura de insolventa a societatii, era de 12,3 milioane lei vechi.

Angajatorii au obligatia de a declara lunar o contributie la Fondul de garantare, in cota de 0,25%, aplicata asupra fondului de salarii brute lunare realizate de salariati, in conformitate cu Legea 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, precum si Normele de aplicare. Din resursele financiare constituite prin aceasta contributie se suporta urmatoarele categorii de creante salariale: salarii restante, plati compensatorii restante, daca este cazul, compensatii restante in cazul accidentelor de munca sau a bolilor profesionale, indemnizatii restante pe care angajatorii au obligatia de a le plati pe durata intreruperii temporare a activitatii.

Din fondul de garantare nu se suporta contributiile sociale datorate de angajatorii in stare de insolventa. Suma totala a creantelor salariale suportate din fondul de garantare nu poate depasi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat, din luna in care s-a deschis procedura de insolventa.

Cele mai citite

Noua Comisie Europeană va fi votată în curând de Parlamentul European

Discuţiile între dreapta, centru şi social-democraţi "avansează" în Parlamentul European în vederea unui acord pentru aprobarea noii Comisii Europene, au declarat surse parlamentare pentru...

Noua Comisie Europeană va fi votată în curând de Parlamentul European

Discuţiile între dreapta, centru şi social-democraţi "avansează" în Parlamentul European în vederea unui acord pentru aprobarea noii Comisii Europene, au declarat surse parlamentare pentru...

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...
Ultima oră
Pe aceeași temă