26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialAngajaţii din peste 50 de şcoli şi licee sibiene nu şi-au primit...

Angajaţii din peste 50 de şcoli şi licee sibiene nu şi-au primit salariile pe iulie

Angajaţii din peste 50 de şcoli şi licee sibiene intenţionează să boicoteze probele scrise ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului şi începutul noului an şcolar, pentru că nu şi-au primit salariile pe iulie, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanţi ai sindicatelor.

„Lefurile trebuiau plătite la 9 august. Nu am primit niciun leu până acum. Conducerea şcolii şi primăria spun că nu sunt bani”, spune un profesor de la Liceul de Artă din Sibiu.

Potrivit sindicaliştilor, cadrele didactice au făcut încă din iunie demersurile necesare pentru „o redistribuire de fonduri” care să permită plata salariilor.

Solicitarea în acest sens a fost trimisă la Ministerul Educaţiei, pentru aprobare, însă, până în prezent, nu s-a primit niciun răspuns, spun profesorii sibieni.

Cererea viza alocarea de bani către şcolile cu probleme de la unităţile de învăţământ unde ar exista fonduri excedentare.

Reprezentanţii cadrelor didactice spun că vor participa la şedinţa de joi a Consiliului Local Sibiu, pentru a-şi cere încă o dată drepturile.

Cele mai citite

Adolescenta ciclistă elvețiană Muriel Furrer a murit după un accident la campionatele mondiale.

Ciclista elvețiană Muriel Furrer a murit la o zi după ce, la vârsta de 18 ani, a suferit un accident grav în timpul cursei...

Manchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Campioana Angliei ar putea oferi 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de la Bayer Leverkusen. Manchester City ar fi interesată de transferul lui Florian...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă