15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialAngajamentele electorale, ignorate de edili

Angajamentele electorale, ignorate de edili

»  Masurile asumate prin "Pactul pentru Bucuresti" nu au fost puse in practica de alesi.

»  Reprezentantii a 35 de ONG-uri au depus la primarie proiectele de hotarari cu deciziile neluate.

»  Interzicerea constructiilor pe spatiile verzi, limitarea stationarii masinilor si a amplasarii mallurilor in zona centrala – cateva dintre masurile ignorate.

Promisiunile din campania electorala ale actualilor edili au fost complet ignorate dupa ce au ajuns la putere. Deciziile importante pe care s-au angajat sa le ia au ramas doar pe hartie, in Pactul pentru Bucuresti, initiat de 35 de ONG-uri si semnat de participantii la alegeri. In luna mai 2008, oamenii politici au promis ca vor lua masurile cuprinse in Pact, dar de cand au ajuns la putere au trecut mai mult de sase luni si nu s-a intamplat mai nimic. Asa ca ONG-urile au realizat proiecte de hotarari cu masurile asumate de edili si le-au depus ieri la Registratura Primariei Capitalei, de unde urmeaza sa ajunga la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care ar trebui sa le supuna la vot.

18 proiecte importante
Reprezentanti ai celor 35 de ONG-uri care au initiat Pactul pentru Bucuresti au depus ieri la Primaria Capitalei un set de 18 proiecte de hotarari ce contin masurile asumate de actualii edili inainte de alegeri. Este vorba despre realizarea unei strategii de dezvoltare a Bucurestiului, constituirea unui regulament de aprobare a PUZ-urilor pentru zonele protejate si supunerea spre dezbatere publica a tuturor proiectelor de hotarari. Un alt proiect se refera la afisajul publicitar care ar urma sa fie interzis pe peretii exteriori ai imobilelor, cu exceptia celor ale firmelor care au sediul in acea cladire. Cei care nu se conformeaza vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 50.000 lei.

Deficiente la urbanism
"Actualii edili au incalcat cateva prevederi din Pact, cum ar fi numirea noii Comisii Tehnice de Urbanism fara a se schimba regulamentul de functionare", a declarat Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul". Acesta a mai atras atentia asupra faptului ca actuala Comisie Tehnica de Urbanism si consilierii generali se grabesc sa aprobe multe Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) care modifica Planul Urbanistic General (PUG) pentru ca din luna martie 2009 se va inaspri modul in care se dau aceste derogari. Consiliile locale de la sectoare au fost acuzate ca elibereaza in continuare PUD-uri si PUZ-uri de intrare in legalitate pentru cei care si-au construit case fara toate actele legale.

» Centrele comerciale, out
Centrele comerciale cu suprafata de peste 2.500 de metri patrati vor putea fi construite numai in afara inelului principal de circulatie, conform unui proiect depus de cele 35 de ONG-uri. soferii nu vor mai avea voie sa parcheze masinile, de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 20.00, pe strazile din interiorul inelului principal de circulatie. De asemenea, vor fi protejate spatiile verzi la care nu se va mai putea schimba destinatia.

Cele mai citite

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă