16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAndone, mare hop la Bistriţa

Andone, mare hop la Bistriţa

Întâlnirea de astăzi de la Bistriţa dintre formaţia gazdă, Gloria şi Dinamo Bucureşti se anunţă una dintre cele mai interesante ale etapei a XII-a a Ligii I la fotbal.

Chiar dacă alb-roşii se află în plutonul fruntaş al clasamentului şi  vin cu un moral bun după victoria (2-1) din etapa precedentă contra steliştilor, în timp ce adversarii lor de astăzi sunt în partea retrogradabilă a ierarhiei, partida de azi se anunţă extrem de tensionată. Câinii par a avea un soi de complex în faţa bistriţenilor, dacă ne gândim că nu au mai câştigat la Bistriţa de doi ani. În plus, Ioan Andone nu se poate lăuda decât cu două victorii şi tot atâtea remize din cele 14 meciuri disputate de echipele la care a fost el antrenor contra formaţiei lui Jean Pădureanu.

Mai mult, jocul bistriţenilor la „n-am ce pierde”, pentru ei o eventuală înfrângere în faţa dinamoviştilor putând echivala cu retrogradarea, va încurca mult planurile alb-roşilor. „Partida contra Dinamo este una vitală. Este un joc foarte greu, ţinând cont de valoarea adversarului şi de obiectivele pe care şi le propune. Va trebui să luptăm şi să câştigăm. Aştept să ne susţină multă lume, să se umple stadionul”, a spus preşedintele Bistriţei, Jean Pădureanu, supărat că echipa sa nu a acumulat decât două puncte în ultimele cinci etape. Din formaţia lui Andone va lipsi Ousmane N’Doye, senegalezul fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe.

U Craiova ţinteşte sus

Mult interes suscită şi întâlnirea de la Craiova dintre Universitatea şi FC Vaslui, mai ales după ce Victor Piţurcă, antrenorul oltenilor, a spus că speră ca oraşul echipei pe care o pregăteşte  să devină cât mai curând capitala fotbalului românesc. Până atunci U Craiova trebuie să mai urce în clasament, iar acest lucru ar fi posibil în cazul unei victorii în faţa vasluienilor lui Viorel Hizo. „FC Vaslui este o echipă în revenire de formă. Sper să depăşim acest meci cu o victorie, ceea ce ne-ar instala la mijlocul clasamentului, cu reale perspective de a ajunge în prima parte a clasamentului”, a spus Piţurcă.

Lider îngrijorat

Dorinel Munteanu, antrenorul Oţelului Galaţi, care va întâlni Gaz Metan Mediaş, mâine, în deplasare, se aşteaptă la un meci dificil, mai ales că nu se va putea baza pe doi dintre titulari, pe Sârghi şi Sălăgeanu. „Va fi un joc foarte greu, la fel cum au fost toate celelalte. Îmi doresc ca la ora jocului, din punct de vedere fizic, echipa să fie aptă sută la sută, pentru că am suferit după meciul cu Gloria Bistriţa după ce am jucat 70 minute în zece oameni. Jucătorii au depus un efort foarte mare. La Mediaş vom întâlni o echipă puternică, cu mulţi jucători valoroşi, care a început foarte bine campionatul, dar noi mergem să obţinem cel puţin un punct”, a declarat Dorinel Munteanu.  

Cele mai citite

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată. Presa din Spania...

Mari comici ai puliticii – Academia Catavencu

În ultima perioadă de timp, pe scena politicii noastre a urcat o nouă generație de politicieni – puliticienii! Așa cum lasă să se...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă