17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialAmplu proiect finantat de Marea Britanie

Amplu proiect finantat de Marea Britanie

A fost lansat proiectul „Optimizarea managementului si cresterea transparentei sistemului de Justitie din Romania”. Proiectul este coordonat de organizatia nonguvernamentala Asociatia Alternative Sociale, in parteneriat cu Institutul National al Magistraturii, Ministerul Justitiei si Asociatia Magistratilor din Iasi. Bugetul proiectului este de 118.780 lire englezesti. Din aceasta suma, 94.925 de lire sunt finantate de Global Opportunities Fund (GOF) – Re-Uniting Europe Programme 2006/2007. Restul este finantat de Asociatia Alternative Sociale, MJ si INM.
GOF este cel mai mare program de finantare administrat de Ministerul de Externe Britanic. Scopurile programului sunt consolidarea si largirea succesului extinderii europene. Se urmareste in mod expres transparentizarea sistemelor judiciare si a sistemelor de management al frontierelor pentru tarile in curs de aderare.
Proiectul „Optimizarea managementului si cresterea transparentei sistemului de Justitie in Romania” se va desfasura pe o perioada de 21 de luni (aprilie 2006-decembrie 2007). Vor fi organizate mai multe seminarii cu magistrati. In total, vor fi pregatiti 326 de judecatori si magistrati.
Important este faptul ca se va incerca formarea a 226 de persoane – magistrati desemnati pentru functia de purtatori de cuvant de la diferite instante. Proiectul cuprinde si elaborarea manualului „management judiciar si relatia cu mass-media”, care va fi tiparit in 4100 de exemplare si distribuit instantelor si parchetelor din tara. Manualul va fi descarcat gratuit in forma electronica.
La lansarea de ieri a proiectului au participat Jonathan Scheele, Eleanor Fuller – din partea GOF, Ion Codescu si Dan Stoica – secretari de stat in MJ, Liviu Parvu – secretar general al CSM, Dieter Schlafen – consilier al CSM, Dragos Dumitru – director adjunct al INM, magistrati de la diferite instante. Toti cei care au luat cuvantul si-au exprimat satisfactia in legatura cu acest proiect si speranta ca se va finaliza in beneficiul sistemului judiciar romanesc. Jonathan Scheele a subliniat importanta proiectului, pentru ca „drumul de recapatare a increderii romanilor in Justitie este lung si greu”, dar trebuie sa aiba o finalizare.

Cele mai citite

Răzvan Marin, aproape de un gol antologic! Echipa românului a fost zdrobită de Napoli

Cagliari a suferit o înfrângere categorică în fața celor de la Napoli, iar Răzvan Marin a fost unul dintre puținii jucători ai echipei sale...

Piața RCA a crescut cu 3% în primele șase luni din 2024, însă liderii înregistrează încetiniri

Piața RCA a continuat să crească ușor în prima jumătate a anului 2024, înregistrând un avans de 3% în volumul de prime brute subscrise,...

George Pușcaș a dat cărțile pe față în urma scandalului de națională! „Vreau să clarific totul!”

În ultimele zile, au circulat speculații despre o posibilă plecare a lui George Pușcaș din cadrul echipei naționale a României. Atacantul a ieșit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă