17.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialAmericanii i-au transmis şefului CSM că în SUA nimeni nu comentează sentinţe

Americanii i-au transmis şefului CSM că în SUA nimeni nu comentează sentinţe

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Adrian Bordea, a declarat, vineri, că mai multe ambasade au solicitat întâlniri cu o delegaţie de partea CSM.

„Am primit invitaţii de dialog cu mai multe ambasade. În ce priveşte ambasada SUA, urma ca la începutul saptamanii viitoare să avem o întrevedere, dar intempestiv ni s-a solicitat o întâlnire”, a spus Bordea.

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, au avut vineri o întâlnire cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Adrian Bordea a precizat că reprezentanţii SUA au dorit ca întâlnirea să aibă loc într-un loc netru. Discuţia a durat doar cateva minute şi s-au trasat doar punctele de discuţie ale unei întâlnirii oficiale care va avea loc la începutul săptămânii viitoare: transparenţa, statul de drept, condiţiile de detenţie în penitenciare.

Bordea a menţionat că reprezentanţii americani au făcut o mică aluzie în timpul discuţiei că în SUA, nimeni nu comentează deciziile luate de judecători, în contextul în care premierul Victor Ponta a comentat în termeni duri condamnarea lui Adrian Năstase la închisoare.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că va verifica în perioada următoare Direcţia Naţională Anticorupţie şi Instanţa Supremă, deoarece există suspiciuni de ingerinţe politice.

„Nu e vorba de un control, ci de verificări impuse de lege, articolul 3 litera 3 din regulamentul de organizare al Inspecţiei Judiciare. Nu este vorba de nimic altceva decât ceea ce a făcut Inspecţia Judiciară de fiecare dată când a avut de apărat independenţa justiţiei”, a afirmat Bordea.

Vicepreşedintele CSM, Gheorghe Muscalu a susţinut că noua conducere va asigura o transparenţă a activităţii instituţiei.

 

 

Cele mai citite

Ludovic Orban, apel către PNL: „Veniţi alături de mine să batem PSD în alegeri”

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei și fost premier liberal, a făcut apel marți către membrii Partidului Național Liberal (PNL) să se alăture inițiativei...

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

Blinken va discuta despre Myanmar, Marea Chinei de Sud și Ucraina la summitul Asia Laos

Secretarul de stat Antony Blinken va reprezenta Statele Unite la summiturile cu liderii asiatici din Laos în această săptămână și se așteaptă să discute...
Ultima oră
Pe aceeași temă