30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAmCham: Investițiile noi depind de stabilitatea guvernului și cooperarea cu președintele

AmCham: Investițiile noi depind de stabilitatea guvernului și cooperarea cu președintele

Posibilitatea ca România să atragă noi investiții anul viitor depinde foarte mult de stabilitatea guvernului și buna colaborare cu președintele, în contextul conflictelor din Ucraina, a declarat luni Nadia Crişan, membru în Consiliul AmCham.

"Dacă investitorii vor vedea în ianuarie un guvern stabil, un preşedinte care va susţine interesele României, în perfect acord sau cât mai aproape de un acord cu Guvernul României, cred că putem discuta despre investiţii noi pe fondul acestor evoluţii din regiune", a spus Crişan, potrivit Mediafax.

Crişan a menţionat că Guvernul a dat o serie de semnale pozitive investitorilor străini, referind-se în special la cei din domeniul auto, prin elaborarea unei scheme de ajutor de stat în acest domeniu, care ar putea fi un factor de atragere de noi investiţii.

"Ajutorul de stat din industria auto reprezintă un semnal important investitorilor din sectorul autor, fie pentru cei care sunt în Ucraina şi sunt într-o etapă de reevaluare, fie companiilor care au nevoie de extinderea capacităţii, în special producătorii de componente auto. Ştim că industria auto nu este într-o situaţie favorabilă, dar aceste investiţii durează 2-3 ani şi ne uităm la o perioadă de + 5 ani", a explicat Crişan.
Şi preşedintele AmCham, Valeriu Nistor, a reiterat ideea asigurării unui mediu de afaceri şi economic stabil, transparent şi cu reguli pentru toţi jucătorii, în vederea atragerii investiţiilor.

"Încrederea în piaţa în care investeşti este foarte importantă. Asta înseamnă predictibilitate, stabilitate şi aceleaşi reguli pentru toţi jucătorii", a explicat Nistor, conform sursei citate.

Recomandările AmCham sunt reunite sub numele Priorităţi petnru România, concluzia finală a analizei fiind că prioritatea strategică a următorului mandat prezidenţial este nevoia de a defini un model de dezvoltare economică multigeneraţional care să ghideze evoluţia socio-economică a României.

Cele mai citite

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă