13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAm invins clar o echipa care traieste din amintiri

Am invins clar o echipa care traieste din amintiri

Echipa nationala a Romaniei a invins cu scorul de 2-0 (1-0) reprezentativa Sloveniei, intr-un meci din grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008, disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, si continua sa conduca grupa. Romania a deschis scorul in minutul 40, cand Adrian Mutu a marcat cu capul, de la aproximativ 11 metri, dupa ce portarul Samir Handanovici a ezitat sa iasa la o centrare in careu trimisa de Paul Codrea. Cosmin Contra a ridicat scorul la 2-0 in minutul 70. Adrian Mutu a executat un corner de pe partea stanga, a centrat pana la Contra, liber de la 20 de metri, iar fundasul dreapta al reprezentativei Romaniei a inscris cu un sut din voleu, in stanga lui Handanovici, mingea cazand de doua ori in careu si intrand apoi in plasa.
Victor Piturca a avut multe probleme in alcatuirea echipei de baza, mai vechilor indisponibili Radoi si Cocis alaturandu-li-se Claudiu Niculescu si Daniel Niculae, plus Marica, acesta jucand totusi desi avea febra! Din fericire, selectionerul a gasit din nou miscarea castigatoare, l-a impins pe Cristi Chivu la mijlocul terenului, l-a readus pe Goian in defensiva, a schimbat "aripile" titularizandu-i pe Florentin Petre si Zicu in locul lui Nicolita si Rosu si a mizat in continuare pe Marica, desi acesta era bolnav. Iar planul a functionat.
La finalul jocului, Victor Piturca a spus ca ar fi fost extraordinar daca Bulgaria ar fi facut macar o remiza in dubla mansa cu Belarus, din grupa G a preliminariilor Euro-2008 si a apreciat ca urmatoarele meciuri vor fi decisive pentru calificare. "Obiectiv indeplinit. Am castigat cele sase puncte, dupa un joc in care proportiile scorului puteau fi mai mari. Din pacate, bulgarii au adunat acelasi numar de puncte. Ar fi fost extraordinar pentru noi sa faca un egal. Urmatoarele meciuri sunt decisive. Noi vom intalni Belarus, iar Olanda, Bulgaria. Sper sa ne desprindem dupa acele meciuri, dar mai e o perioada mare pana atunci", a spus Piturca. Selectionerul a mentionat ca in curand va hotari unde va disputa nationala urmatorul meci de pe teren propriu, cel cu Olanda, din 13 octombrie: "Voi lua decizia in perioada urmatoare pentru ca numai eu hotarasc, nu conducerea federatiei. Vom vedea in functie de necesitati, de avantajele pe care le ofera fiecare oras. Sunt trei orase din care voi alege, printre acestea, si Timisoara".
La randul sau, selectionerul Sloveniei, Matjaz Kek, a felicitat reprezentativa Romaniei pentru victoria obtinuta, apreciind ca exista o diferenta mare de calitate intre formatia sa si echipa antrenata de Victor Piturca. "Felicit echipa Romaniei, a meritat victoria, deoarece a avut mai multe ocazii. Echipa mea a jucat mai bine decat la Celje, dar trebuie sa recunosc ca este o diferenta mare de calitate intre cele doua echipe. Este o experienta internationala buna pentru tinerii nostri jucatori. Ma bucur pentru modul cum au stat in teren. Pentru restul calificarilor le urez succes romanilor", a spus Kek.

"Romania se impune usor"

"Romania se impune usor in fata modestei echipe a Sloveniei", a titrat publicatia olandeza Voetbal International in editia sa online. "Romania isi pastreaza pozitia de lider gratie unui triumf facil cu Slovenia. Gazdele n-au avut deloc emotii, slovenii nefiind nici un moment un pericol. Romanii au dominat de la inceput pana la sfarsit, iar in minutul 40 a venit rasplata meritata. Dupa golul lui Mutu nu s-a schimbat imaginea jocului", a scris VI.
"Romania, lider in continuare", a scris De Telegraaf. "Distanta dintre Romania si Olanda s-a marit la trei puncte, insa primii au un meci in plus. Romania a castigat de doua ori consecutiv in fata Sloveniei. Mutu a inscris cu capul, Contra din voleu", a notat ziarul olandez.
Cotidianul Algemeen Dagblad anunta ca "rivalii Olandei inving": "Romania si Bulgaria sunt in fata Olandei, dar cu un meci in plus. Romania a trecut cu dificultate de incomoda Slovenie".

PRESEDINTE

Scor corect
Presedintele Traian Basescu a declarat la finalul meciului Romania-Slovenia ca este fericit ca nationala Romaniei a castigat trei puncte cu acest meci. Intrebat de ziaristi ce parere a avut despre meci, presedintele a spus ca nu este specialist sa comenteze, dar e fericit ca nationala Romaniei a castigat trei puncte cu acest meci. Inainte de inceperea meciului, Traian Basescu dadea ca pronostic 2-0 in favoarea Romaniei.

TRANSFER

Tamas, dorit de Marseille si Auxerre
Fundasul echipei Celta Vigo, Gabriel Tamas, se afla in vederile cluburilor Olympique Marseille si AJ Auxerre, care ar dori sa il achizitioneze in aceasta vara, informeaza site-ul football.fr. Potrivit sursei citate, Tamas ar putea fi la Auxerre, echipa la care evolueaza si Daniel Niculae, un posibil succesor in defensiva pentru Younes Kaboul.
Football.fr mentioneaza ca Tamas vrea sa plece de la Celta Vigo, echipa aflata foarte aproape de retrogradare, si ca, potrivit presei spaniole, valoarea fundasului ar fi de patru milioane de euro.

APLAUZE
Timisorenii ii vor pe Zicu si Vrsici
Jucatorul sloven Dare Vrsici a fost aplaudat in momentul prezentarii echipelor, de la statia de amplificare a stadionului anuntandu-se ca el ar putea deveni jucatorul echipei Poli Timisoara. La fel de aplaudat a fost si Ianis Zicu, jucator legitimat la Internazionale Milano, pe care presedintele de la Poli, Marian Iancu, a anuntat ca intentioneaza sa-l transfere, in timp ce mijlocasul Mihaita Plesan, legitimat la gruparea timisoreana, a fost huiduit.
Contra, Codrea si Chivu, originari din Banat, au fost cei mai aplaudati jucatori din nationala Romaniei.

IERARHIE

Ne mentinem In frunte
Nationala Romaniei continua sa conduca ostilitatile in Grupa G profitand de faptul ca Olanda nu a jucat. Mai mult, Bulgaria a ajuns pe pozitia a doua a clasamentului, dar ambele echipe au cate un meci mai mult in fata batavilor.
Intre principalele favorite mai sunt de disputat doua meciuri directe (Olanda – Bulgaria si Romania – Olanda), dar se pare ca "indirectele" de genul Belarus – Romania, Albania – Bulgaria sau Slovenia – Bulgaria vor avea, si ele, o insemnatate foarte mare.

LICITATIE
Roma a ridicat pretul lui Chivu
Cotidianul Gazzetta dello Sport a anuntat, joi, ca oficialii clubului AS Roma au ridicat la 20 de milioane de euro pretul de transfer al lui Cristian Chivu. Sursa citata noteaza ca directorul sportiv Daniele Prade a facut acest gest fiind iritat de faptul ca impresarul Victor Becali a refuzat oferta de prelungire a contractului, care expira in vara anului 2008.
Inter Milano, clubul care are cele mai mari sanse de a-l achizitiona pe Chivu, are acceptul romanului si jumatate din drepturile federative ale chilianului David Pizarro, pe care Roma doreste sa le aiba in totalitate.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă