12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAlocatie de 40 de miliarde lei pentru refacerea infrastructurii

Alocatie de 40 de miliarde lei pentru refacerea infrastructurii

Guvernul Romaniei a alocat judetului Bihor, anul trecut, circa 17 miliarde lei vechi pentru efectuarea unor lucrari de consolidari la infrastructura, pentru zonele afectate de inundatii in 2005. Potrivit reprezentantilor Prefecturii, la ora actuala, in judet exista doua zone care prezinta pericol mare in cazul unor revarsari ale apelor, respectiv zona Crisului Negru, intre Beius si Talpos, si pe Valea Holodului. Pentru aceste zone, Directia Ape Crisuri Oradea are doua proiecte pentru efectuarea unor lucrari de consolidare in vederea prevenirii inundatiilor.
Cu toate acestea, specialistii din cadrul Prefecturii sustin ca, desi cele doua zone prezinta risc mare de inundatii de fiecare data cand ploua abundent, nu exista pericolul producerii unor dezastre de marimea celor petrecute anul trecut in restul tarii, intrucat debitul celor doua rauri este mic in zonele respective. Din informatiile furnizate de reprezentantii institutiei, in 2005, judetului Bihor i-au fost alocate aproximativ 11 miliarde lei vechi, bani care au fost folositi pentru consolidari de mal, pietruiri de drumuri, refacere podeturi sau reconstructia unor poduri.
Totodata, prin HG 904/2005, au mai fost alocate inca circa sase miliarde lei, care au fost dati unor localitati.
De asemenea, in luna decembrie a anului trecut, pentru refacerea DJ 108 H, intre Popesti si Padurea Neagra, a fost alocata suma de opt miliarde lei vechi, iar pentru refacerea unui pod din localitatea Giris, distrus de inundatii, au mai fost distribuite alte 15 miliarde lei vechi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă