Cât de mult poate mânca un om? Până se simte sătul și creierul îi spune să se oprească. Sună simplu, dar dieta contemporană “păcălește” mecanismele de siguranță și adevărate epidemii de obezitate lovesc țările bogate. Potrivit The Telegraf, cercetători de la Imperial College din Londra au descoperit că senzația de foame este influențată de o substanță chimică care apare ca rezultat al alterării mâncării în procesul de digestie.
Nutriționiștilor le este cunoscut faptul că alimentele bogate în fibre ne fac să ne simțim sătui. Oamenii de știință de la Imperial College au descoperit că “responsabile” pentru acest efect sunt săruri ale acidului acetic (acetați) pe care bacteriile din colon le produc atunci când consumăm fructe și legume. Moleculele de acetat ajung în hipotalamus unde interacționează cu zonele care reglează senzația de foame.
Noua descoperire ar putea ajuta la dezvoltarea unei noi game de tratamente și medicamente care să ajute la controlul obezității prin reducerea senzației de foame. Până atunci, trebuie să ne mulțumim cu fructe și legume.
Sursa imagine: Entrepreneurial Dreams/Flickr.com