Unele alimente își modifică gustul, iar altele își pierd calitățile nutritive, odată ce ajung în frigider, informează Women`s Health. Iată care sunt aceste alimente:
- Ouăle crude
Ouăle puse în frigider devin bombe cu ceas pentru sănătatea ta. Temperatura din frigider poate duce la crăparea ouălor, care lasă loc dezvoltării bacteriilor.
- Produsele proaspete
Orice aliment care conține multă apă trebuie ținut în afara frigiderului. Pepenii, merele, cartofii, țelina, roșiile și castraveții se alterează repede la temperaturi scăzute. Acestea pot fi păstrate în pungi de plastic, la temperatura camerei.
Citește și: Dieta centenarilor. Ce să mănânci ca să trăiești 100 de ani
- Ierburile proaspete
Orice tip de salată și alte ierburi păstrate în frigider se transformă într-un terci de culoare maronie și imposibil de consumat.
- Lactatele
Laptele, brânzeturile tartinabile și iaurturile se alterează la fel de repede, dacă sunt lăsate în frigider.
- Carnea și fructele de mare decongelate
Decongelarea și apoi recongelarea cărnii sau a fructelor de mare este foarte dăunătoare, întrucât oferă destul timp pentru înmulțirea bacteriilor.
- Sosurile pregătire cu ouă
Maioneza, sosul olandez și alte sosuri bazate pe ouă nu rezistă în frigider. Acestea formează un lichid la suprafață și își alterează textura.