17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecial"Ales bules" in tiganie

„Ales bules” in tiganie

» Scandalul de pe lume in comuna Ciurea, mai exact in tigania de la marginea Iasiului.

» Iures cu mascati, topoare si furci si doua persoane ranite cu focuri de arma.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi, mai multe echipaje sustinute de luptatori din cadrul Departamentului Politie de Interventie Rapida (DPIR) Iasi s-au deplasat in zona cu pricina pentru a retine patru persoane de etnie rroma pe numele carora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea.
"Au fost trimise 126 de cadre ale IPJ si 20 dintre autovehiculele din dotare. La actiune au fost mobilizati inclusiv ofiteri de la Jandarmerie si Politia de Frontiera." Cum era de asteptat, rromii s-au strans cu mic, cu mare, inarmati cu topoare, furci, coase si cutite, pentru a-i apara pe cei vizati de oamenii legii.
Cele mai mari probleme s-au iscat in momentul in care luptatorii au  intrat, pe baza de mandat, in locuinta lui Mihalache Stanescu, ruda apropiata a bulibasei de la Ciurea. in timpul altercatiei ce a urmat, luptatorii au fost obligati sa recurga la armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment cu gloante din cauciuc. Circul facut de rromi a continuat si la sediul Politiei Municipiului, aici deplasandu-se zeci de protestatari. Spiritele s-au calmat doar dupa ce la fata locului si-a facut aparitia inspectorul principal Lucian Mursa, comandantul Politiei municipiului. in ce-i priveste pe ofiterii DPIR care au facut uz de arma, s-a stabilit ca acestia au actionat perfect legal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă