24.6 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE: ALERTĂ la ambasada SUA şi la sediul PE din Bruxelles

UPDATE: ALERTĂ la ambasada SUA şi la sediul PE din Bruxelles

UPDATE 15:14: Alerta de la sediul Parlamentului European din Bruxelles, declanşată, luni dimineaţă, de un bărbat aflat în stare de ebrietate care spunea că a abandonat o maşină plină cu arme şi explozibil, a fost anulată, după ce echipele de intervenţie nu au descoperit nimic suspect, relatează RTL.be, citat de Mediafax.

Un bărbat aflat în stare de ebrietate a fost reperat de poliţişti, în jurul orei 6.30 (7.30, ora României), a fost arestat şi, în cursul interogatoriului, a explicat că a abandonat un vehicul cu arme şi explozibili în cartierul european.

Poliţia şi geniştii au intervenit cu efective importante pentru a încerca să găsească acest vehicul, iar mai multe clădiri au fost evacuate ca măsură de precauţie. În jurul orei 11.30-12.00 (12.30-13.00, ora României) a fost găsit acest vehicul, care a fost inspectat cu ajutorul unui robot, pentru a vedea dacă conţine arme sau explozibili, dar în final alerta s-a dovedit a fi falsă.

UPDATE 14:14: Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat, pe pagina personală de Facebook, că trei cladiri ale Parlamentului European au fost evacuate, în urma unei alerte cu bomba.

"E alertă cu bombă la Parlamentul European, trei clădiri au fost evacuate. Nu și cea în care lucrez eu. Serviciul de deminare a intervenit, deputații nu pot ieși deocamdată din incintă. O alertă similară a fost înregistrată în cursul dimineții în fața ambasadei SUA de la Bruxelles", potrivit postarii lui Cristian Preda.

Clădirea Parlamentului European din Bruxelles a fost evacuată, luni, parţial, din cauza prezenţei unui vehicul suspect, după un incident similar înregistrat cu puţin timp înainte la ambasada SUA, relatează site-ul RTL.be, citat de Mediafax.

Cele mai citite

Euro în scădere, pe fondul pregătirilor pentru blocajul post-electoral din Franța

Moneda euro a alunecat duminică, după ce proiecțiile de la alegerile din Hexagon, au indicat o evoluție neașteptat de puternică pentru Noul Front Popular de...

Șoc electoral în Franța: partidul lui Le Pen cade răpus de stânga franceză (Exit-poll)

Partidul lui Marine Le Pen se prăbușește pe locul 3, după primele estimări de la ieșirea de la urne Alianța de stânga și centriștii...

Participare istorică: Ministrul de Externe al Israelului vine la Summitul NATO de la Washington

Șeful diplomației israeliene va participa la două evenimente în cadrul Summitului, unul găzduit de preşedintele Joe Biden şi celălalt organizat de omologul său american,...
Ultima oră
Pe aceeași temă