10.1 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSpecialAlegeri anticipate în PNL Cluj-Napoca

Alegeri anticipate în PNL Cluj-Napoca

Organizaţia municipală a PNL Cluj-Napoca este în pragul unor alegeri anticipate. Consilierul judeţean Mihai Szeplekan, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, le-a cerut colegilor săi să decidă data organizării alegerilor interne pentru ocuparea postului de preşedinte al Biroului Municipal din capitala de judeţ.

Cererea sa a fost aprobată de membrii Biroului Judeţean al PNL Cluj. Potrivit statutului, aceste alegeri trebuie organizate în maximum trei luni.

Mihai Szeplekan şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul de preşedinte al PNL Cluj-Napoca.

„Vreau să candidez pentru această funcţie pentru că obiectivul meu este câştigarea alegerilor locale generale de anul viitor. Vreau să mobilizez cât mai multe voturi în sprijinul candidatului nostru, al USL, la Primăria Cluj-Napoca, domnul senator Marius Nicoară. După părerea mea, are şanse maxime să câştige, dar trebuie să fie sprijinit de o bună organizare a PNL, ceea ce înseamnă un birou votat conform statutului, care să aibă legitimitate şi autoritate. Sunt potrivit pentru această funcţie deoarece 90 la sută dintre membrii organizaţiei municipale sunt tineri, de generaţia mea. Adică, ei au până în 35 de ani, iar colegii mei reprezintă noul val din clasa politică românească”, a spus consilierul judeţean Mihai Szeplekan.

El este de părere că mobilizarea tinerilor din PNL, împreună cu experienţa lui Marius Nicoară, preşedintele organizaţiei judeţene, ar fi atuurile care ar putea asigura victoria Opoziţiei în alegerile locale.

„Consider că Marius Nicoară ar trebui să se bazeze, la fel cum a procedat şi Crin Antonescu, pe voturile tinerilor şi sunt de părere că am dovedit în ultimii cinci ani că am fost alături de el, câştigând postul de senator chiar cu sprijinul tineretului, dar şi cu sprijinul pe care i l-am oferit eu. Multe dintre realizările echipei lui Marius Nicoară mi se datorează şi mie. Conform proverbului care spune că „Pâinea caldă împrumut se dă”, consider că, de această dată, ar fi rândul domnului Marius Nicoară să mă susţină pentru funcţia de preşedinte al Biroului Municipal. Sunt convins că aşa va face”, a spus consilierul judeţean.

Bătălie încinsă

În acest fel, liberalii clujeni trăiesc la intensitate maximă. În interiorul partidului, vor avea loc alegeri interne, iar în exterior, a început deja bătălia preelectorală cu PDL.

În acest momnent, Mihai Szeplekan este singurul candidat pentru şefia organizaţiei municipale. Postul este ocupat, cu titlu interimar, de către Hadrian Arion, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

El a fost numit după ce interimatul a fost asigurat de finul lui Marius Nicoară, Mircea Abrudan. Anterior, şeful PNL Cluj-Napoca a fost fostul director al Direcţiei Sanitar-Veterinare din Cluj, Adrian Oros.

Senatorul Marius Nicoară promitea, la data numirii primului preşedinte interimar, că va organiza rapid alegeri în PNL Cluj-Napoca.

Judeţ portocaliu

Competiţia electorală va fi deosebit de dură pentru USL în judeţul Cluj. Membrii Uniunii Social-Liberal se bazează pe Marius Nicoară în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca şi pe deputatul Horia Uioreanu, în competiţia pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj.

Ei vor trebui să îi înfrunte pe actualul primar, Sorin Apostu, şi pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Clujul este dominat copios, din punct de vedere politic, de către PDL. Mai mult, judeţul este considerat fieful premierului Emil Boc.

Cele mai citite

Olguța Vasilescu revoluționează Craiova! „Singurul oraș de câmpie care…”

Lia Olguţa Vasilescu a fost învestită vineri în cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Craiova. Cu acest prilej, ea a anunțat un proiect...

Medic prins în flagrant când primea mită pentru emiterea unui document fals

O doctoriță din județul Caraș-Severin, șefa secției de medicină internă a spitalului din Oțelu Roșu, a fost surprinsă în flagrant de ofițerii Direcției Generale...

Intel va investi peste 28 de miliarde de dolari pentru a construi două fabrici de cipuri în Ohio

Intel va investi peste 28 de miliarde de dolari pentru a construi două noi fabrici de cipuri în Ohio, a declarat vineri compania, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă