» Compania Alcatel Romania va continua sa angajeze personal, cu toate ca la nivel mondial concernul estimeaza concedierea a circa 9.000 de salariati
In timp ce la nivel mondial, reprezentantii companiei Alcatel-Lucent preconizeaza disponibilizarea a 9.000 de angajati, cele doua unitati de cercetare si productie din Romania apartinand companiei vor continua sa faca angajari.
"Nici unul dintre cei 1.000 de angajati ai Alcatel Romania nu-si va pierde locul de munca. Romania si celelalte state din regiune sunt piete in crestere, iar acest proces este sustinut de numeroasele proiecte anuntate in domeniul telecomunicatiilor fixe, dar si in cel al telefoniei mobile", a declarat timisoreanul Dan Bedros, presedintele Alcatel-Lucent din Europa de Sud-Est.
El sustine ca unitatile din Timisoara si Bucuresti nu vor fi afectate de fuziunea la nivel mondial a concernelor Alcatel si Lucent. Conform estimarilor, la nivel de regiune Alcatel-Lucent va angaja inca 400 de salariati.
Alcatel Romania are in prezent peste 1.000 de angajati, dintre care 80% sunt cu studii superioare. Peste jumatate sunt ingineri informaticieni care lucreaza in departamentul de dezvoltare software, iar specialistii in sisteme de telecomunicatie contribuie la realizarea de retele moderne in peste 60 de tari din intreaga lume. "In 2006, volumul afacerilor a ajuns la 150 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de anul precedent. Speram ca ritmul de crestere sa se mentina si in 2007, cand intentionam sa obtinem o crestere a veniturilor pana la 190 milioane de euro", mai spune Dan Bedros.
In timp ce sediul companiei de la Bucuresti se ocupa de coordonarea activitatii Alcatel-Lucent in partea de nord a Europei, sediul de la Timisoara are responsabilitati asupra partii de sud a continentului.
Unitatea de la Timisoara, unde lucreaza 800 de specialisti IT, contribuie la afacerile Alcatel din Romania cu peste 75% din cifra de afaceri. z
Solutii IT pentru MAI
Alcatel Romania, filiala locala a producatorului francez de echipamente de telecomunicatii, a fost infiintata in 1991, la Timisoara, ca societate mixta intre Alcatel CIT (Franta), Data Tim (Timisoara) si alte trei societati romanesti, ca rezultat al unei investitii de peste 25 milioane euro. Inca de la inceput, strategia Alcatel Romania a constat atat in importul de tehnologii pentru productia locala de hardware, cat si in implicarea activa in dezvoltarea de software. Alcatel Romania este unul dintre cele 23 de centre de cercetare-dezvoltare Alcatel existente la nivel mondial. Compania furnizeaza cele mai fiabile solutii pentru companii precum Orange, Romtelecom, Atlas Telecom, RCS&RDS, CFR, Transelectrica si pentru institutii publice, cum este cazul Ministerului Administratiei si Internelor.