21.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialAl-Qaida Irak afirma ca a doborat un F-16 american si a ucis...

Al-Qaida Irak afirma ca a doborat un F-16 american si a ucis pilotul

O alianta de grupuri sunite sub autoritatea bratului irakian Al-Qaida afirma, intr-o inregistrare video pe Internet, joi, ca a doborat un avion F-16 american la nord-vest de Bagdad, al carui pilot a fost ucis, fara totusi sa precizeze data operatiunii.

Inregistrarea video, de peste 11 minute, arata resturi ale unui avion prezentat ca fiind un F-16, cadavrul atribuit pilotului prezumtiv, un act de identitate cu fotografia si numele militarului, identificat drept Troy L. Gilbert.

Potrivit inregistrarii, a carei autenticitate nu a putut fi stabilita cu certitudine, aparatul a fost doborat de apararea antiaeriana a 'statului islamic in Irak', autoproclamat.

Nu a fost posibil sa se obtina imediat o confirmare din sursa oficiala americana.

Potrivit unui centru american de supraveghere de site-uri islamiste pe Internet, IntelCenter, pilotul se numeste Troy L. Gilbert, al carui F-16 s-a prabusit la 27 noiembrie 2006 la circa 30 de kilometri nord-vest de Bagdad. Pilotul a fost apoi declarat mort la 3 decembrie, in urma unor teste ADN efectuate pe resturi ale aparatului.

Inregistrarea, purtand titlul 'Missing in Action', este prezentata ca 'un mesaj catre poporul american' si responsabilitatea mortii pilotului este imputata presedintelui american George W. Bush, calificat drept 'stupid', adauga AFP, citata de Rompres.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Cine este Rareș Hopincă, învingătorul de la sectorul 2?

Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel...

Cine este Rareș Hopincă, învingătorul de la sectorul 2?

Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel...

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...
Ultima oră
Pe aceeași temă