21.4 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecial"Ajutoare" electorale pentru satenii din Timis

„Ajutoare” electorale pentru satenii din Timis

» O parte a satenilor din localitatea timiseana Sangeorge, dar si reprezentanti ai PD si PLD, acuza un consilier PSD ca imparte ajutoare in scopuri electorale

Satul Sangeorge, din comuna timiseana Birda, fierbe de doua zile, din cauza unui transport cu ajutoare primit de consilierul local PSD Iuliana Draghici. Mai multi sateni afirma ca aceasta le-ar fi cerut oamenilor ca, in schimbul unor bunuri, donate de catre o fundatie germana, sa puna stampila impotriva presedintelui Basescu pe buletinele de vot de la referendum. "Asa mi-a spus toata lumea, ca Iuliana Draghici le zice oamenilor sa voteze impotriva lui Basescu, daca vor ajutoare", a declarat Ioan Itu, primarul PD al comunei Birda, de care apartine satul.
"Am auzit si eu ca le-a spus oamenilor ca trebuie sa voteze intr-un fel, daca vor sa primeasca ceva, adica impotriva lui Basescu. Pe mine, una, nu ma cumpara cu o carpa sau mai stiu eu ce, chiar daca si eu am fost sinistrata si as avea nevoie de ajutoare", a declarat o batrana din sat, care se teme sa-si spuna numele de teama consilierului local PSD.
"Am fost si eu la sortat ajutoare si am cerut un patut pentru ca fiica mea e insarcinata in patru luni si o sa am nevoie. Dar nu pot sa zic ca doamna consilier ne-a cerut cum sa votam la referendum", a declarat Rodica Ofilat, una dintre sinistrate.
Ajutoarele venite sambata trecuta sunt depozitate intr-un sopron din curtea casei consilierului local Iuliana Draghici. Printre obiecte se gasesc patuturi pentru copii, haine, chiuvete sau jucarii.
"Ma jur pe sfanta cruce ca nu le-am adus pentru a face propaganda electorala anti-Basescu. Uitati, nici nu o sa le impart pana luni, dupa referendum", a declarat consilierul acuzat.

Dezbina si cucereste

Presedintele interimar al PLD Timis, deputatul Viorel Oancea, afirma ca ceea ce se intampla la Sangeorge este inadmisibil. "Nu este normal ca o comunitate restransa de oameni sa fie manipulata intr-un asemenea hal de catre cei care pretind ca o conduc, asa cum face consilierul PSD Iuliana Draghici", a spus deputatul. El crede ca la mijloc poate fi, pe langa influentarea votului la referendumul de sambata, si intentia Iulianei Draghici de a-si propulsa, inca de pe acum, fiul, Sladjan, spre un post de primar, la alegerile locale de anul viitor.

Cele mai citite

Servicii medicale gratuite pentru câinii și pisicile aflate pe străzile din Capitală

Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, a încheiat un parteneriat benefic pentru comunitate cu organizația internațională de protecție a animalelor Humane Society International/Europe....

Ce se va întâmpla cu Alfred Bulai după infarctul suferit în arest

Sociologul Alfred Bulai a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în arest. Surse spun că acesta a făcut infarct şi va...

Rețea internațională de clonare de carduri, destructurată de autoritățile judiciare române și americane

Anchetatorii româno-americani au colaborat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă