Gradinita nr. 241, „Pestisorul de aur”, a implinit 30 de ani de existenta. A inceput sa functioneze la 1 august 1975. Desi este o „gradinita de cartier”, performantele corpului educational, ale personalului auxiliar si conditiile deosebite au facut-o foarte cautata. Chiar in perioada inscrierilor – in iunie – pe usa de la intrarea apare anuntul „Ne pare rau, dar nu mai sunt locuri. Va rugam, nu insistati”.
Tanara directoare Mihaela Iorga conduce cu blandete, dar si cu mana de fier activitatea gradinitei. Este foarte curat peste tot, ambientul este deosebit de placut, copiii sunt bine ingrijiti si pregatiti, parintii stiu ca, in tot cursul zilei, copiii le vor fi in siguranta. Marea problema este, ca peste tot, bugetul. Cu toate acestea, directoarea Iorga a reusit sa desfasoare programe interesante. In fiecare an, in ultima saptamana a lunii mai, are loc „Saptamana portilor deschise”. Este un targ expozitional. Copiii din gradinita expun diferite lucrari – desene, modelaje, felicitari etc. care sunt cumparate de parinti. Banii stransi sunt donati pentru alti oameni aflati in suferinta. Anul trecut, banii au fost donati copiilor din orfelinate. In acest an, suma colectata a fost trimisa unor familii care au avut de suferit in urma inundatiilor. In acest an a fost initiata si o alta activitate metodica – „Cu fata spre sat”. Intr-unul din holurile mari ale gradinitei a fost construita o casuta similara caselor de la tara. Acolo copiii tin sezatori, se prind in dansuri populare. Din acelasi program fac parte si vizitele la Muzeul Satului.
Marele „of” sunt sumele necesare pentru proiecte de anvergura. Anume, amenajarea si dotarea curtii, care este foarte mare, cu iarba si copaci. Aici se pot amenaja mai multe locuri de joaca – cu leagane, tobogane, balansoare – pentru fiecare grupa in parte. Al doilea proiect este supraetajarea gradinitei. In mansarda proiectata ar putea fi mutate paturile si, in acest mod, spatiul claselor s-ar dubla. Primarul Liviu Negoita a facut lucruri extraordinare pentru copiii din sectorul 3. O parte dintre ei se afla la „Pestisorul de aur” si, cu oarecare efort, gradinita ar putea fi dezvoltata.
Festivitatea de ieri – 30 de ani de existenta – a fost deosebita. Au participat foste cadre didactice ale gradinitei, Aurelian Agurida din partea Primariei sectorului 3, profesorii Vasile Pistritu si Costel Barnovschi, lideri ai sindicatului FEN. A avut loc o scurta, dar frumoasa slujba de sfintire. Spectacolul copiilor a fost impresionant. S-a cantat si s-a dansat. Aplaudate indelung au fost demonstratia de karate a prichindeilor, condusa de Sen-Sei-ul care ii antreneaza in gradinita si tangoul foarte serios interpretat de copiii grupei pregatitoare. Speech-ul Mihaelei Iorga a ramas intiparit in mintea copiilor si a parintilor. „In gradinita, aici, se toarna fundatia pentru viitorul om matur. La absolvirea gradinitei, in pragul clasei I, ne-am dori sa citim pe buzele dumneavoastra: aceasta a fost gradinita ideala pentru copilul meu”, a spus, printre altele, directoarea Iorga.