17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialAhmadinejad Show

Ahmadinejad Show

Pe cine mai intereseaza incalzirea globala – tema la zi a Adunarii Generale ONU – cand Mahmud Ahmadinejad sustine ca in Iran nu exista homosexuali si cere reanalizarea Holocaustului si a atentatelor de la 11 septembrie?

Urmarit ca o umbra de
grupurile de protestatari, presedintele iranian a parut sa nu fie afectat de primirea ostila ce i s-a facut la Universitatea Columbia din New York. Inca inainte de a lua cuvantul, Ahmadinejad a fost taxat dur de decanul universitatii, Lee Bollinger. "Domnule presedinte, prezentati toate semnele unui dictator crud si meschin", i s-a adresat acesta, acuzandu-l ca este ridicol in incercarea de a nega Holocaustul. Ahmadinejad a parat, calificand discursul lui Bollinger drept "o insulta la adresa adevarului si a publicului din sala".
Liderul iranian si-a exprimat indoiala ca Al Qaeda ar fi responsabila de atentatele de la 11 septembrie 2001. "De ce au avut loc? Care a fost cauza? Cine a fost implicat cu adevarat?", s-a dezlantuit retoric Ahmadinejad. Apoi, intrebat despre Holocaust, a replicat: "Nu spun ca nu a avut loc, ci ca s-ar putea face cercetari suplimentare. Nimic nu este incontestabil". Referitor la Israel, el a precizat ca refuza sa recunoasca aceasta tara, deoarece este intemeiata pe "ocupatie" si "rasism". Asistenta a izbucnit apoi in ras auzind explicatiile date de Ahmadinejad despre executarea homosexualilor in Iran. "Nu avem homosexuali in Iran. Nu cunoastem acest fenomen, nu stiu cine v-a spus asta", a afirmat liderul de la Teheran.

Discursul liderului iranian a suscitat ingrijorare in presa israeliana. "Daca Ahmadinejad a reusit sa convinga o singura persoana in privinta parerilor sale legate de Israel si de sionism, atunci el se poate considera castigat. Daca va reusi sa convinga mai multi, Israelul va fi izolat. Ahmadinejad a produs o iluzie televizata: nu este vorba de Iran versus restul lumii, ci de un Iran versus Israel", scria Ha’aretz.

» Klaus nu crede in Incalzire

Presedintele ceh, Vaclav Klaus, s-a facut remarcat la ONU punand pur si simplu la indoiala existenta incalzirii climatice. De la tribuna, Klaus a afirmat ca ridicarea temperaturii la nivel global este "minima in comparatie cu evolutia istorica si practic neglijabila in termenii impactului asupra fiintelor umane". El a calificat Grupul interguvernamental pentru incalzirea climatica al ONU drept "monopol partizan" si a solicitat Natiunilor Unite sa formeze un grup paralel de experti. Discursul sau a contrastat puternic cu cele ale omologilor sai. Revoltat, ministrul ceh al Mediului, Martin Bursik, l-a acuzat pe Klaus ca, prin pozitia sa, a subminat reputatia Cehiei.

Cele mai citite

Kelemen Hunor și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. „România arată ca o casă de nebuni”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a acceptat, vineri, să candideze la alegerile prezidențiale din partea formațiunii sale politice. El a lansat critici dure la adresa...

Marcel Ciolacu ironic la întrebarea dacă împarte același bazin electoral cu Mircea Geoană: Nu l-am găsit acolo

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, consideră că o eventuală candidatură a fostului secretar general al NATO, Mircea Geoană la funcţia de...

Servicii medicale gratuite pentru câinii și pisicile aflate pe străzile din Capitală

Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, a încheiat un parteneriat benefic pentru comunitate cu organizația internațională de protecție a animalelor Humane Society International/Europe....
Ultima oră
Pe aceeași temă