12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAgonie si extaz la Bistrita

Agonie si extaz la Bistrita

– "Vampirii albastrii" au inceput dezastruos campionatul, insa si-au salvat imaginea spre finalul turului.

Gloria Bistrita a reusit, in vara trecuta, cea mai spectaculoasa campanie de achizitii din istoria participarii ei in Liga I. Mai mult de o echipa a venit sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabau si obligati, probabil, de investitiile, in jur de 1,2 milioane de euro, facute in renovarea stadionului, oficialii alb-albastrilor au anuntat un sezon mai bun decat tot ce a fost pana acum. Primele patru etape nu au adus, insa, nimic neobisnuit la formatia patronata de Jean Padureanu. Doua victorii pe teren propriu si doua infrangeri in deplasare au fost "performantele" lui Coroian si compania. Egalul din etapa urmatoare cu Steaua Bucuresti a fost doar una dintre surprizele, de asemenea obisnuite, de pe parcursul unui sezon. Ce a urmat, cu siguranta nu s-a mai vazut la Bistrita, insa nu in sensul gandit la inceputul campionatului de catre sefii Gloriei. Urmatoarele sase meciuri au insemnat tot atatea esecuri, astfel ca echipa ardeleana a ajuns pe locul 17 in clasament, dupa 11 etape, cu doar sapte puncte stranse, iar "cel mai bun sezon din istorie", cum l-au anuntat sefii, parea a fi cel din urma cu ceva ani, in urma caruia Bistrita a terminat pe locul cinci, nicidecum acesta. Dimpotriva, Gloria a mai avut doar o data in istorie un start mai dezastruos in campionat, in anii ’90, atunci cand, tot dupa 11 etape, Bistrita avea doar cinci puncte. Cu toate acestea, Sabau a primit in continuare credit din partea conducerii, iar jucatorii care au venit in vara incepeau sa se integreze tot mai mult in echipa. Iar rezultatul s-a vazut imediat. Pana la finalul turului, adica in urmatoarele sase etape, Gloria nu a mai pierdut nici un meci si a reusit sa urce pana pe locul al 12-lea in clasament, cu 21 de puncte, o pozitie linistitoare in privinta retrogradarii. Presedintele Jean Padureanu a declarat, ca asteapta o noua fata a echipei sale in retur, una care sa o duca direct intr-o cupa europeana.

REZERVA
Titularul echipei nationale de tineret a Romaniei, Ciprian Tatarusanu, a semnat in vara un contract cu Steaua Bucuresti, echipa pentru care va juca, insa, doar din sezonul urmator. Gandul ca i va canta imnul Ligii Campionilor l-a ametit pe tanarul goalkepeer al Bistritei, care a fost de nerecunoscut in cateva meciuri, iar prin gafele sale Gloria a pierdut cel putin doua partide. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabau l-a amenintat chiar cu trimiterea la echipa a doua, insa, pana la urma, Tatarusanu a trecut "doar" pe banca de rezerve.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă