12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAfricanul din Peştera

Africanul din Peştera

Echipa de fotbal constănţeană CS Peştera are în lot singurul stranier din Liga a IV-a, un camerunez student la Petrochimie.

Invazia de stranieri din fotbalul românesc este arhicunoscută. Dacă la ligile superioare acest lucru este cât se poate de normal, atunci când vorbim însă de o echipă de Liga a IV-a precum CS Peştera prezenţa unui camerunez în lot este cât se poate de bizară.

Parfait Ripert sau Paff, cum îi spun colegii, joacă la CS Peştera şi este vedeta echipei. Dar cum a ajuns un student la Petrochimie să joace la o echipă aflată la aproximativ 70 de kilometri de Constanţa? „Am fost cu un coleg la Poarta Albă şi am început să joc acolo. Din retur m-am transferat la Peştera, unde mă simt foarte bine”, a explicat Paff. Camerunezul nu este doar o prezenţă exotică în micul campionat constănţean. A început fotbalul la şcoala de unde celebrul Eto’o a plecat la Real Madrid. „Am jucat acolo mult timp, însă nu am avut prilejul să îl întâlnesc pe Eto’o. Eu am ajuns la şcoală la doi ani după ce a plecat el în Spania”, ne-a spus jucătorul camerunez.

Îi plac manelele

În vârstă de 20 de ani, Paff evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv şi este recunoscut pentru tehnicitatea sa.

„E capabil să dribleze şi în cabina de telefon. Când a venit prima oară la noi jucătorii s-au cam supărat pentru că Paff era cam mingicar, nu dădea pase. Cu timpul, s-a adaptat şi acum îşi face treaba în folosul echipei”, spune antrenorul-jucător al CS Peştera, Orhan Feta.

Calităţile lui Paff nu au fost trecute cu vederea nici în ţara sa natală, unde a evoluat pentru naţionala de juniori. Paff este fan Messi şi Gabi Torje şi spune despre Gigi Becali că este „sarea şi piperul fotbalului românesc”. Nu îi place deloc iarna în România, pentru că este foarte frig.

În schimb, îi place să asculte Florin Salam, petrecerile de după victoriile importante fiind acompaniate de melodiile acestuia.

La cantina de la universitate îi place să mănânce sarmale cu mămăligă sau mici.

Peştera poate ajunge în Liga a III-a

Gruparea constănţeană CS Peştera a câştigat la pas Liga a IV-a judeţeană şi se pregăteşte de barajul pentru Liga a III-a, meci ce va avea loc miercuri, la Slobozia, în compania celor de la Compet Cireşu.
Cu doar o înfrângere în tot sezonul intern, Peştera reîncearcă să acceadă în Liga a III-a, după ce anul trecut a fost oprită, tot la Baraj, de Avântul Vânători, scor 0-1. CS Peştera este o echipă de Liga a III-a în adevăratul sens al cuvântului.

6 goluri a marcat Parfait Ripert pentru CS Peştera în returul campionatului Ligii a III-a.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă