13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAfricanii migreaza la Timisoara

Africanii migreaza la Timisoara

– Odata cu aducerea togolezului Dare Nibombe pe Bega, fotbalistii africani au ajuns sa fie depasiti, numeric, doar de romani in lotul pregatit de Gabi Balint.

Modelul lansat de CFR Cluj acum doi ani, atunci cand conducerea din Gruia a inceput sa transfere, in principal, jucatori din strainatate, a fost preluat, intre timp, de majoritatea formatiilor din Liga I. Una dintre echipele care ii concureaza pe ardeleni la numarul strainilor din lot este FC Timisoara, formatia la care, din cei 27 de jucatori pe care antrenorul Gabi Balint ii are la dispozitie, 14 sunt din strainatate. Banatenii au facut cinci transferuri in aceasta pauza competitionala, trei jucatori romani si doi africani. Este vorba de Kevin Amuneke si Dare Nibombe, ultimul adus chiar la inceputul acestei saptamani. Odata cu venirea celor doi, la care li se mai adauga "veteranul" Abiodun Agunbiade, fotbalistii de pe continentul negru au ajuns sa fie strainii majoritari din echipa patronata de Marian Iancu, alaturi de slovaci, si ei tot in numar de trei.

Astfel, nigerienii Amuneke si Abiodun, alaturi de togolezul Nibombe vor sa demonstreze ca se poate face treaba si la o echipa din Romania, tara in care jucatorii africani sunt printre cei mai slab reprezentati in Liga I. "La Otopeni, nu am jucat prea mult, asa ca nu ma astept sa fiu titular la Timisoara inca din primele etape. Obiectivul meu este sa prind lotul de 18, iar apoi o sa am mai multe sanse la un loc de titular. E bine ca suntem trei africani in echipa, important este ca avem acelasi obiectiv, sa ajutam echipa sa isi indeplineasca obiectivele", a declarat Nibombe, colegul lui Emmanuel Adebayor in nationala statului Togo si, totodata, capitanul selectionatei africane.

Dintre cei 14 fotbalisti straini care se antreneaza sub comanda lui Gabi Balint, in afara celor trei africani si a slovacilor Milos Brezinsky, Marian Cisovsky si Balasz Borbely se mai afla doi sloveni, Dejan Rusic si Dare Vrsic, doi armeni, Arman si Artiom Karamyan si cate un brazilian, Eder Bonfim, un ceh, Lukas Magera, un costarican, Winston Parks, precum si portarul portughez Pedro Taborda.

BILETE
Tichetele de acces la meciul dintre FC Timisoara si FC Arges, care va avea loc sambata seara, de la ora 18:00, vor fi puse astazi in vanzare. Preturile vor fi cuprinse intre 10 lei, la peluze si 20 de lei, la tribuna 0, iar suporterii care vor veni la meci vor primi, gratuit, noua revista a clubului de pe Bega, "Tempo Timisoara". "Venirea lui Balint la Timisoara a schimbat fata echipei, insa noi vom fi pregatiti sa facem un meci bun si sa plecam cu puncte de la Timisoara", a declarat tehnicianul pitestenilor, Ionut Badea.

Cele mai citite

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Autoritățile din Capitală și Ilfov declară că sunt pregătite să intervină, dacă vor exista situații de urgență

La nivelul tuturor sectoarelor, au fost activate echipele de intervenție în regim de permanență, cu utilaje și materiale În Sectorul 6, primăria a cerut reprezentaților...

Nicolae Ciucă le-a transmis liderilor liberali din teritoriu să formeze majorități de dreapta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liderilor din teritoriu să caute să facă alianțe și majorități cu partidele de dreapta, potrivit unor stenograme de...
Ultima oră
Pe aceeași temă