1.1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialAfaceri scoase la vanzare cu angajati cu tot

Afaceri scoase la vanzare cu angajati cu tot

» Foarte multi antreprenori din Iasi renunta la afaceri, dar prefera sa nu lichideze firmele, ci vand afacerea cu totul, inclusiv cu personalul angajat.

» Preturile variaza intre 5.000 si 200.000 de euro.

Oferta celor care si-au scos afacerea la vanzare cuprinde atat firme de paza si protectie, cat si societati de transport, farmacii, fast-food-uri si cafenele sau saloane de cosmetica. "Vand firma de paza licentiata de 5 luni. Este licentiata si pentru monitorizare. Vand cu tot cu personalul angajat. Urgent" sau "Afacere la cheie! Vand firma de transport persoane, infiintata in 1991, cu doua trasee licitate pentru 3 ani in jud. Iasi si 5 mijloace de transport", suna anunturile de pe site-urile de internet, dar si din ziarele specializate pe mica publicitate. Majoritatea proprietarilor care vand afaceri sustin ca se reprofileaza sau ca pleaca in strainatate, dar au si alte motive pentru care apeleaza la acest mod de publicitate. "Eu si sotia divortam si, pentru ca suntem amandoi asociati, societatea e inclusa ca bun comun. Trebuie sa facem partajul si o vindem.

 

Afacerea merge si nu se pune problema datoriilor. A venit cineva, a dat ca avans un sfert din pretul cerut si trebuia sa vina cu restul sumei. N-a mai venit, dar mai astept. Nici nu stiu cum sa procedez mai departe", a explicat Valentin Ilascu, administratorul unei firmei de transport cu sediul principal al societatii in Constanta. La vanzare este scos doar punctul de lucru de la Iasi. Tot pe net se vinde si concesiunea unui iaz de 8,5 hectare, pentru 49 de ani, situat la 25 kilometri de Iasi. Acesta a scos afacerea la vanzare din luna noiembrie a anului trecut, dar proprietarul n-a reusit inca sa o vanda. Foarte multe anunturi fac referire la vanzarea unor afaceri deschise la parter de bloc, magazine alimentare sau cu imbracaminte, afacerea fiind vanduta cu tot cu vanzatori.

Expertii contabili ii sfatuiesc pe cei care fac astfel de tranzactii sa se informeze mai intai cu privire la datoriile pe care le-ar putea avea societatea respectiva, pentru ca mai tarziu s-ar putea sa constate ca sunt buni de plata, fara voia lor. "Un atu al afacerilor la cheie il reprezinta faptul ca nu se mai umbla pentru actele de infiintare a firmei. Dar trebuie luate informatii de la Finante, pentru ca pot exista creditori care sa-l traga pe noul proprietar la raspundere, pentru datorii de care nu stia. Pe de alta parte, cel care isi infiinteaza o firma stie macar pe ce pamant paseste", a precizat Elena Antoniu, expert contabil in Iasi.

Cele mai citite

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă