25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAdrian Mutu risca suspendarea maxima

Adrian Mutu risca suspendarea maxima

» La o saptamana dupa audierea lui Adrian Mutu de catre procurorul antidoping al Comitetului Olimpic National Italian (CONI), Ettore Torri, au aparut si primele declaratii in presa italiana legate de probabilitatea ca internationalul roman sa primeasca pedeapsa maxima.

Potrivit mass-media din cizma, procurorul CONI va merge in cazul Mutu pe ideea recidivei. Ettore Torri a declarat in presa din Italia ca romanul este responsabil de faptul ca nu i-a spus medicului Fiorentinei ca lua pastile de slabit, iar acest caz de dopaj este al doilea din cariera jucatorului, dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina. "Vom analiza in detaliu cazul lui Mutu. Teoretic, jucatorul a fost gasit pozitiv pentru a doua oara si asta nu numai ca nu il ajuta, dar constituie si o circumstanta agravanta in cazul sau. Mutu risca minimum doi ani de suspendare pentru recidiva si neglijenta. El nu i-a spus medicului Fiorentinei ca lua faimoasele pastile de slabit", a declarat Ettorr Torri, potrivit site-ului Fiorentina.it. In aceste conditii, argumentele invocate de armata de avocati a lui Mutu ar putea ramane fara fundament.

 

Strategia apararii lui Mutu s-a bazat pe faptul ca pe prospectul medicamentului nu figura sibutramina, substanta interzisa, si pe faptul ca substanta nu imbunatateste performantele sportive. Totodata, avocatii romanului au incercat sa-i convinga pe membrii Comisiei Antidoping ca Mutu nu este recidivist, deoarece precedentul caz in care fotbalistul a fost depistat pozitiv (cu cocaina), cel de pe vremea cand evolua la Chelsea, a aparut in urma unui control comandat de club si efectuat in afara competitiei. Dupa sapte zile de la audiere, dupa ce procurul CONI a cerut noi documente de la Chelsea din dosarul intocmit pentru cazul de dopaj al lui Adrian Mutu pe vremea cand acesta juca in Anglia, sansele ca romanul sa primeasca pedeapsa minima, de trei luni, scad considerabil. Procurorul antidoping Ettore Torri va anunta verdictul in acest caz cel mai probabil la finalul saptamanii viitoare.

» Explicatia furnizata presei in acest caz de mama lui Adrian Mutu, care a sustinut ca jucatorul a luat un medicament pentru slabit, pe care ea il uitase cand l-a vizitat in Italia, pe prospectul caruia nu scria ca ar fi continut sibutramina, devine din ce in ce mai puerila. Temerile lui Mutu, de dinainte de audiere, ca procurorul il va acuza de recidiva,  devin tot mai intemeiate.

» Un an DE suspendare din cauza pastilelor de slabit
Zilele trecute, intr-un caz destul de asemanator cu cel al lui Adrian Mutu, gimnasta rusa Kristina Goriunova, medaliata cu argint la barna si cu bronz la sarituri la Cupa Mondiala din 2008,  a fost suspendata un an de federatia locala. Sportiva a luat suplimente alimentare pentru slabit care contineau substante interzise si, la fel ca si fotbalistul roman, in apararea sa, Goriunova a declarat ca nu stia ca acestea contineau substante interzise. Potrivit presei ruse, in esantioanele testate in cazul sportivei, la un turneu local in noiembrie 2009, s-au gasit urme de substante interzise asemanatoare cu furosemidul, un diuretic utilizat in tratamentul hipertensiunii.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă