17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAdoptarea bugetului la Botosani, fara opozitie

Adoptarea bugetului la Botosani, fara opozitie

Consilierii municipali au aprobat cu 16 voturi pentru, trei impotriva si doua abtineri proiectul de buget propus pentru 2008 de catre Executivul Local.

Trei dintre consilierii PSD s-au opus proiectului de buget si alti doi social-demorati s-au abtinut. PRM a votat pentru bugetul municipiului chiar daca amendamentul consilierului Stelica Fasniuc privind dezinsectia nu a fost introdus in proiectul de buget. "Razboinicii" lui Gigi Becali au votat bugetul pentru ca "nu au au altul", dupa cum s-a exprimat consilierul PNG, Val Guraliuc iar PD-L a fost intru totul de acord. Proiectul a fost votat in sedinta extraordinara propusa de Executiv pentru data de 20 februarie, iar discutiile in jurul acestuia au durat nu mai putin de doua ore. Consilierul PSD, Manuela Zarug, a spus ca va vota impotriva proiectului de buget deoarece la unele capitole "veniturile sunt cam umflate", parere impartasita si de colega de partid, Viorica Andronachi. Social-democratii sustin ca pentru cultura s-au alocat prea multi bani. "Se vede mana larga prin modul in care au fost abordate amendamentele. Nu poti da la invatamant cu 57-60 la suta si la cultura cu 150-160 mai mult. Sunt dezechilibre mari", a declarat Andronachi.
Bugetul municipiului Botosani este in valoare de 1700 miliarde de lei, cu 21 la suta mai mult decat cel preconizat la inceputul anului trecut. Circa 770 de miliarde de lei reprezinta efortul propriu al municipiului, iar pe primele trei locuri la capitolul destinatiei pe care o vor lua fondurile sunt invatamantul, transportul si intretinerea strazilor. Interesant a fost amendamentul consilierului PRM Stelica Fasniuc care a spus ca el vrea sa se ia din banii de la fotbal pentru dezinsectia orasului. Amendamentul nu a trecut, motivandu-se nevoia de reparatii la subsolurile blocurilor pentru eficienta unor astfel de lucrari. Consilierii liberali au propus chiar majorarea premiului anual de poezie Mihai Eminescu, iar fostul primar Florin Egner a apreciat proiectul, bucuros ca toate cele 24 de amendamente social-democrate au fost incluse. Nu de aceeasi parere a fost insa consilierul PSD Viorica Andronache care a spus in sedinta ca nu este de acord cu acestea. Primarul Catalin Flutur a declarat ca deja pentru primele doua luni ale anului se preconizeaza o crestere a veniturilor si ca in luna mai va avea loc prima rectificare pozitiva a bugetului.
"In primele doua luni, ianuarie si februarie, am incasat in plus fata de anul trecut cu 17,5 miliarde de lei mai mult fata
de aceeasi perioada a anului trecut. Daca vom avea aceeasi crestere si in martie, si aprilie vom avea rectificare pozitiva imediat", a spus primarul Catalin Flutur.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă