7.6 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăSpecialAdmitere la „Ovidius": două facultăţi intră în lichidare

Admitere la „Ovidius”: două facultăţi intră în lichidare

Evaluările ARACIS s-au soldat cu calificativul „neîncredere” pentru specializările engleză – italiană sau spaniolă şi electronică.

Universitatea „Ovidius” se pregăteşte de admitere. După finalizarea examenului de bacalaureat, vor avea loc înscrierile absolvenţilor claselor a XII-a. Cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2012-2013 este de 1.300 locuri, cu 80 mai puţine ca în anul anterior, la care se adaugă câteva mii de locuri cu taxă. Deci, automat, se va impune o scădere la nivelul anumitor facultăţi, a declarat rectorul universităţii, prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure.

„Anul acesta, s-a făcut ierarhizarea domeniilor de studiu şi s-a schimbat metodologia de alocare a fondurilor bugetare pentru finanţarea de bază, dar şi finanţările  suplimentare. Astfel, vor fi favorizate programele de studiu care sunt clasate în categoriile A şi B. Mai mult decât atât, pentru cele din A, am vrea chiar să mărim puţin numărul de locuri”, a precizat rectorul. Este vorba despre Facultatea de Medicină Dentară şi domeniul Administrarea Afacerilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, cele două având nu numai un număr impresionant de studenţi, dar şi rezultate excepţionale. În ceea ce priveşte facultăţile incluse în categoria B, pentru acestea, conducerea unităţii şi-a propus să menţină locurile sau să crească uşor cifra de şcolarizare.

În categoria B intră câteva domenii de la Facultatea de Litere, Ştiinţele Comunicării, Teologia, Ştiinţele Politice etc. Mai prost stăm la Facultatea de Drept, care a ajuns în D, la Sociologie, care nu se ştie cum dar la acest moment se află pe ultima treaptă, respectiv în E. „Din păcate, aici nu prea avem studenţi, motiv pentru care vom vedea ce strategie va fi abordată pe viitor.  Spre exemplu, Sociologia are în anul I doar 12 studenţi şi încă 21 în anul II. După şedinţa Consiliului de Administraţie de astăzi vom vedea ce vom face mai departe”, a mai spus rectorul. Tot în E mai sunt Ştiinţele Mediului. O altă problemă este sesizată la specializarea Fizică, unde în anul I figurează doar şase studenţi, iar în anul II… un singur student. În plus, în urma evaluărilor celor de la ARACIS, în cazul a două specializări, care au obţinut „neîncredere”, nu va mai fi scos nici un loc la concurs. Este vorba despre engleză – italiană sau spaniolă şi electronică, acestea intrând deja în lichidare. În ceea ce priveşte taxele, ele vor avea aproximativ aceeaşi valoare ca-n anul trecut.    

Înscrierile încep pe 16 iulie

Astfel, între 16 şi 23 iulie vor avea loc înscrierile la facultăţile care au probe de concurs. Apoi, între 16 şi 27 iulie au loc înscrierile la facultăţile care au concurs pe bază de dosar, iar între 24 şi 27 iulie vor fi susţinute probele, acolo unde este cazul. Rezultatele vor fi afişate în perioada 28- 29 iulie. În prezent, instituţia de învăţământ superior numără peste 18.000 de studenţi şi are o ofertă educaţională diversificată: 47 domenii de studii, 74 specializări, 16 facultăţi.

Cele mai citite

Cine este Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu

Soția lui Călin Georgescu a trecut de la sistemul bancar la medicina holistică Vicepreședinte al Citibank România, Director al diviziei Global Transactions Services, Cristela Georgescu...

Activitatea stațiilor ITP continuă manual, fără eliberarea imediată a documentelor, anunță RAR

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat că, din cauza unei defecțiuni tehnice survenite joi în camera serverelor, stațiile ITP autorizate pot efectua inspecții tehnice...

Inteligenţa artificială, tot mai utilizată în procesul de recrutare: companiile încurajează candidaţii să o adopte

Recrutorii de top îndeamnă candidaţii să utilizeze inteligenţa artificială (AI) pentru redactarea CV-urilor şi a scrisorilor de intenţie, marcând o schimbare semnificativă în modul...
Ultima oră
Pe aceeași temă