1.1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialADMITERE 2011 Ce trebuie să ştii despre admiterea la facultate

ADMITERE 2011 Ce trebuie să ştii despre admiterea la facultate

Absolvenţii de liceu care vor să urmeze o facultate din cadrul Universităţii din Bucureşti mai au timp doar până în 15 iulie să se înscrie. Anul acesta, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţie 4545 de locuri la buget şi 6495 de locuri cu taxă.

Înscrierile pentru anul universitar 2011-2012, studii licenţă au început la Universitate încă din 8 iulie. După înscriere,  în perioada 18-23 iulie,  candidaţii vor susţine examene, iar marţi 26 iulie este data limită de afişare a rezultatelor finale la sediul fiecărei facultăţi.

Admiterea la facultăţile din cadrul Universităţii din Bucureşti sunt diferite. În unele cazuri repartizarea pe locuri se face pe baza unui dosar, dar există şi facultăţi la care absolvenţii de liceu trebuie să susţină un examen.

Astfel, la Facultatea de Drept, concursul de admitere se desfăşoară sub forma unui examen scris şi va consta în susţinerea unei singure proble la disciplinele Limba Româna şi Economie. Candidaţii vor avea 100 de subiecte, 60 la Limba română şi 40 de Economie.

Examenul va avea loc în 20 iulie, la ora 08:00 la Facultatea de Drept, iar prezentarea în sală este obligatorie la ora 07:00, anunţă decanul facultăţii, Flavius A. Baias.

Până în acest moment, la Facultatea de Drept s-au înscris 1122 de candidaţi care se luptă pentru un loc din cele 600 puse la dispoziţie de facultate. Dintre aceste locuri la zi, 300 sunt la buget, iar 300 la taxă. Pentru acest an, taxa de studiu este de 3100 lei. Pentru învăţământul la distanţă, Facultatea pune la dispoziţie 450 de locuri cu taxă.

La Facultatea de Litere, probele de admitere diferă în funcţie de specializarea aleasă de candidat. La majoritatea, admiterea se face pe baza unui concurs de dosare pentru care se iau în considerare media la BAC – pondere 50 %, media rezultatelor la limba şi lit. română in cei 4 ani de liceu – pondere 25 % şi  media rezultatelor la prima limbă străină studiată în cei 4 ani de liceu – pondere 25 %.

Singura specializare pentru care este necesar susţinerea unui examen de patru ore este Comunicare şi Relaţii publice.

Locurile disponibile în funcţie de specializări:

Limba şi lit. română – limbă şi lit. straină: buget: 215 + 2 locuri Rep. Moldova, iar la taxă sunt 150 de locuri

Literatură universală şi comparată – limbă şi lit. străină: buget: 50, iar la taxă 40

Biblioteconomie şi ştiinţa informării: buget:50, iar la taxă 40

Asistenţă managerială şi secretariat: buget: 50, iar la taxă 40

Asistenţă managerială şi secretariat (Crevedia): 20 de locuri la buget şi 20 de locuri la taxă

Studii europene: 60 de locuri la buget şi 80 de locuri la taxă

Comunicare şi relaţii publice: 70 de locuri la buget şi 80 la taxă

 

 

 

 

Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...
Ultima oră
Pe aceeași temă