20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialAdministrator italian al unei fabrici de textile din Arad, în vizorul inspectorilor...

Administrator italian al unei fabrici de textile din Arad, în vizorul inspectorilor fiscali. Ce taxe are de achitat

Inspectorii fiscali din Arad au întocmit o sesizare penală pe numele administratorului italian al unei fabrici de textile cu capital italian, el fiind acuzat de evaziune fiscală în urma unor controale care au arătat că nu a înregistrat unele operațiuni comerciale, având de achitat taxe de peste 3,6 milioane de lei, informează Mediafax.

Inspectorii au verificat modul de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a TVA în perioada februarie 2013 – septembrie 2014.

Prima constatare a fost aceea că societatea nu funcţionează la sediul declarat, motiv pentru care a fost numită inactivă.

Citește și: Peste 150 de percheziții la evazioniști. La cât se ridică prejudiciul

În urma inspecţiei fiscale s-au stabilit obligaţii fiscale suplimentare în sumă de 3.613.062 lei, provenind din impozit de profit și TVA neachitate, dar și majorări și penalități de întârziere.

Inspectorii susțin că societatea a făcut livrări intracomunitare de produse textile către operatori care nu deţineau coduri valide de TVA.

Citește și: Fostul șef al Fiscului din Republica Moldova, dat în urmărire internațională

”De asemenea, societatea a efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri pentru care şi-a exercitat dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugată, însă organele de inspecţie nu au putut intra în posesia documentelor care să ateste aceste achiziţii intracomunitare de bunuri, stabilind TVA fără drept de deducere”, se arată în comunicat.

Administartorul italian al fabricii mai este acuzat că ”nu a înregistrat în evidenţa contabilă şi nici nu a declarat în deconturile de TVA, aferente perioadei verificate, operaţiuni comerciale derulate conform extraselor de cont, puse la dispoziţie de banca unde societatea avea conturi deschise”.

Inspectorii fiscali au întocmit o sesizare penală pe numele cetățeanului italian, care este acuzat de evaziune fiscală, cercetările urmând să fie continuate de către procurori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă