21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAdjunctul sefului IJP Galati a fost destituit din functie

Adjunctul sefului IJP Galati a fost destituit din functie

Conducerea IGP a hotarat, ieri, destituirea comisarului Cristache Jipa din functia de adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Galati, pentru comiterea unor fapte care au adus atingere prestigiului Politiei.
Comisarului Jipa i s-a imputat ca, in noaptea de 4 spre 5 martie, „a actionat fara tact intr-o zona publica si, prin comportamentul manifestat, a provocat o stare conflictuala ce a afectat imaginea institutiei, folosind detasamentul de Politie pentru Interventie Rapida la aplanarea unui scandal minor, contrar competentelor acestei structuri si in totala disproportie cu gravitatea evenimentului”. „Interventia” a avut loc la pub-ul „Pasha”, situat in centrul Galatiului, pe strada Domneasca. In acea noapte de sambata spre duminica, la „Pasha” era mai multa aglomeratie ca oricand, pentru ca acolo venisera sa se distreze si stripperii de la trupa americana „Chippendale”, care sustinusera un spectacol de Martisor pentru doamnele din Galati. Aglomeratie pe masura era si pe strada, unde se aflau parcate alandala zeci de limuzine. Patronul localului, Daniel Lepadatu, si unii dintre consumatori l-au acuzat pe comisarul Cristache Jipa ca a descins in pub, in jurul orei 2.00, facand scandal din cauza masinilor parcate, oprind muzica si cerandu-le conducatorilor auto sa iasa din local si sa-si mute masinile parcate aiurea. Scandalul s-a amplificat in momentul in care patronul i-a cerut adjunctului IJP sa se legitimeze, dar comisarul a refuzat si a chemat „mascatii” de la DPIR, ridicandu-l pe Lepadatu si ducandu-l la sediul IJP, pentru a-i lua declaratie in legatura cu cele intamplate. Consiliul Superior de Disciplina, intrunit la nivelul Inspectoratului General al Politiei, a efectuat o ancheta interna si a propus sanctionarea disciplinara a comisarului Cristache Jipa prin trecerea acestuia intr-o functie inferioara, de executie. Comisarul Jipa a contestat sanctiunea la ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, dar ieri ministrul a decis punerea in practica a sanctiunii. Functia de adjunct al sefului IJP Galati, deve-nita vacanta, va fi ocupata prin concurs.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă