17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialAdio “mama” şi “tata”! Englezii vor avea trecut în paşapoarte “părinte 1”...

Adio “mama” şi “tata”! Englezii vor avea trecut în paşapoarte “părinte 1” şi “părinte 2“

Noul paşaport emis în Anglia aduce câteva modificări destul de importante: „mama” şi „tata” devin „părinte 1” şi „părinte 2”. Schimbarea a fost făcută în urma cerinţelor repetate ale unor grupuri de homosexuali care au invocat drepturile omului, conform dailymail.co.uk.

Timp de mai multe decenii posesorilor de paşapoarte li s-a cerut să furnizeze date despre mamă şi tată, mai exact numele acestora. Acum însă, în Anglia, după presiunile exercitate din partea unor organizaţii gay, se vor schimba denumirile.

Schimbarea care va avea loc în câteva săptămâni doreşte să elimine orice discriminare care poate apărea pentru copiii ai căror părinţi sunt de acelaşi sex.

Norman Wells, directorul Family Education Trust, a declarat că părinţii nu-şi vor schimba rolurile în creşterea copiilor.

„Chiar dacă denumirea de mamă şi tată vor fi schimbate rolurile acestora vor rămâne echilibrate în creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor”, a spus Wells.

„Este necesar ca ministerul să reprezinte interesele întregii ţări şi să nu mai dea curs oricărei cereri întemeiate de minorităţile nereprezentative”, a mai spus Norman Walls.

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...
Ultima oră
Pe aceeași temă