13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAdio, lux la CNH

Adio, lux la CNH

» Compania Nationala a Huilei este nevoita sa reduca cheltuielile, la cererea Guvernului.
» Anii trecuti, sefii CNH s-au plimbat pe la simpozioane, din Sri Lanka pana in Las Vegas.

Reprezentantii companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani vor fi obligati, din 1 mai, sa aplice un program dur de reducere a cheltuielilor, dupa ce Guvernul a constatat ca putinii bani de care dispunea Compania au fost cheltuiti haotic. Conducerea CNH Petrosani lucreaza in prezent la acest program, care va fi discutat si supus aprobarii Consiliului de Administratie in data de 30 aprilie.
In prima faza, actuala conducere a CNH Petrosani a decis reducerea masinilor inchiriate de la diverse firme cu doua, de care nu este nevoie. Surse oficiale din cadrul Companiei spun ca in parcul auto al CNH exista 21 de masini, proprietate sau inchiriate, iar prin reducerea cu doua a numarului de masini saunt economisiti aproape 9.000 de lei lunar (90 de milioane de lei vechi). Sunt surse din interiorul Companiei care sustin ca unii lideri de sindicat au profitat de faptul ca administratia trebuie sa le asigure mijloace de transport si si-au inchiriat propriile autoturisme pentru sume cuprinse intre 22 si 25 de milioane de lei vechi/luna.

In anul 2006, administratia miniera a cheltuit 140.000 de euro pentru a-si achizitiona sapte masini scumpe, in vederea reinnoirii parcului auto. Cu aprobarea Ministerului Economiei, conducerea CNH a cumparat un autoturism VW Passat pentru directorul general, iar pentru sefii celor sase directii au fost achizitionate sase masini Ford Mondeo. Reprezentantii CNH sustineau, la data respectiva, ca parcul auto trebuie modernizat din cauza gradului ridicat de uzura al autoturismelor din dotare, dar acest lucru nu i-a impiedicat sa inchirieze in continuare masini de la diverse societati comerciale. O alta masura luata in calcul de conducerea CNH pentru reducerea cheltuielilor face referire la reducerea cu 20% a consumului de combustibil. Sursele citate anterior spun ca pentru fiecare masina din parcul auto al Companiei era alocata lunar cantitatea de 400 de litri de combustibil, adica nu mai putin de 8.400 de litri pentru toate autoturismele folosite.

 

Actuala conducere a CNH este decisa sa taie in carne vie si anunta ca plimbarile peste hotare cu care se obisnuisera sefii vor fi facute doar in cazul in care este absolut necesar. In ultimii ani, sefii au cheltuit sume ametitoare pentru astfel de excursii de bani publici, desi Compania este cel mai mare datornic la bugetul de stat. Numai anul trecut, reprezentantii CNH Petrosani au cheltuit peste 36.000 de lei pentru a participa la diverse simpozioane organizate in Mongolia, Sri Lanka sau Las Vegas.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă