15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAdio, Farul Constanţa!

Adio, Farul Constanţa!

Echipa constănţeană a fost dezafiliată de FRF şi nu mai are nici un drept de joc în fotbalul românesc. Decizia a fost luată ca urmare a datoriilor imense ale clubului.

Clubul FC Farul, care a împlinit în urmă cu puţin timp 90 de ani şi are în palmares o finală de Cupa României, o finală în fosta Cupa UEFA Intertoto, cu Aux¬erre şi cel mai bun loc în competiţia internă, locul 4, îşi ia adio de la fotbalul românesc. Deşi mai există mici şanse ca situaţia să basculeze, este greu de crezut că Farul va mai apărea în curând pe un teren de fotbal.
Decizia, grea pentru suporterii constănţeni, dar cât se poate de previzibilă, a fost luată de Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, care a dezafiliat FC Farul Constanţa, ceea ce înseamnă că echipa nu va putea juca în noua ediţie a Ligii a II-a. Situaţia se poate schimba, pentru că, potrivit patronului Giani Nedelcu, Farul va depune recurs: „Farul a avut în regulă toate actele. Sistemul de finanţare, baza, absolut tot. Singura problemă a fost cu trei acorduri de reeşalonare a datoriilor. Acestea nu au putut fi semnate deoarece nu se poate lua legătura cu cei trei jucători, toţi sârbi. Este vorba despre Dragan Gosic, Dejan Rusmir şi Andrej Rastovac. Aceştia nu au fost de găsit şi, din cauza lor, Farul poate rata noul sezon”.
Actuala conducere a constănţenior a reuşit să ajungă la un acord cu foştii jucători pentru reeşalonarea datoriilor. Mare parte din aceştia s-au transferat la Viitorul Constanţa, iar conducerea clubului patronat de Gheorghe Hagi i-a înduplecat să nu mai fie aşa vehemenţi împotriva grupării constănţene. Echipa de pe litoral urma să joace în prima etapă a Ligii a ¬II-a chiar în compania rivalei locale, Viitorul Constanţa. Acest joc nu va mai avea loc, în ciuda eforturilor unor foşti jucători de a se antrena şi de a încropi o echipă care să evolueze în sezonul următor.

SOLUŢIE
Întâlnire misterioasă

Giani Nedelcu nu a infirmat, dar nici nu a confirmat un zvon care l-ar da ca viitor finanţator la club pe Dumitru Manole, cel care a dorit să preia clubul de la Bosânceanu înaintea actualului patron. Cei doi au fost văzuţi împreună, dar Manole a spus că „nu a avut loc nici o întâlnire, sunt doar zvonuri”, în timp ce Nedelcu a ezitat. „Să vorbim de acest lucru când va fi ceva concret” a spus Nedelcu, după care a revenit şi a declarat şi el că nu a fost vorba despre nici o întrevedere.

90 de ani de istorie are în spate Clubul Farul, una din echipele cele mai vechi din fotbalul românesc.

 

Cele mai citite

Proiect titanic: Autostrada Unirii intră în munți cu 38 de tuneluri și 183 de poduri

Pe traseul celor patru loturi din județele Mureș, Harghita și Neamț, Autostrada Unirii promite un spectacol de inginerie Cele patru loturi sunt :  Lotul 1...

Aproape jumătate de milion de șomeri în România

Rata șomajului a urcat în august la 5,5% Noi date vin de la Institutul Național de Statistică. Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat,...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă